als je serieus vooruit wilt

Nieuwsbrief VIII-3, September 2021

DzeShowOfDzeYear 2021, Look at the Stars

cafe30 Oktober hebben wij weer onze nieuwe jaarlijkse show door onze leerlingen voor onze leerlingen. Deze gaat plaatsvinden om 19:00 in de Oude Kerk op de Kerkesingel in Charlois. Dat gaat weer een heel spektakel worden. Vanzelfsprekend is Pops weer van de partij en misschien een verrassing!

De show wordt geopend met het nummer Look at the Stars, van Coldplay. Dat wordt ondersteund door Jip Brans op een digitile klarinet. Die gebruikt hij, omdat hij maar 1 hand kan gebruiken.. De leerlingen die in de uitvoering spelen, zingen ook mee op dat nummer. Speciaal voor de Show hebben we in de Oktober schoolvakantie een paar workshops om het zingen en de nummers in te studeren.

Natuurlijk… vanwege het grote succes vorig jaar, wordt de show ook in theaterdemuziekexperience.online uitgezonden, maar dat gebeurt 14 dagen later in november. is ook de plaats waar gestemd gaat worden op uitvoeringen. het tellen van stemmen duurde altijd heel lang en zo vangen twee vliegen 1 klap. we maken er een mooie online show van waarmee hele leuke dingen kunnen doen beter rustiger stemmen. wel krijgen leerlingen natuurlijk hun jaarlijkse certificaten gekleurde banden. Kaartjes voor zijn volwassenen 5 euro per persoon meespelende kinderen gaan gratis andere mogen mee 2,50 euro.

Preludes in TheaterDeMuziekExperience.online

Zondag 17 januari om 15:00 hebben we een concert/lezing over preludes van Bach, Chopin, Debussy, Rachmaninov, Shostakovich gestreamd. Deze kunt U nog steeds permanent bekijken op theaterdemuziekexperience.online. De preludes (en bij Bach de fugas) die besproken worden, worden ook in zijn geheel uitgevoerd.

Mooie muziek en leerzame uitleg. Ja, natuurlijk komt er zo nu en dan commentaar van onze ‘kleinen’ voorbij, want wij nemen onze ‘kleinen’ dus heel serieus. En dan kan dat in zo’n serieuze setting… Pops als Bas, Tenor, Sopraan en Alt zingt ook nog een stukje fuga..’So you want to write a fugue’?

Instrumenten workshops in de school vakanties

cafecafeHoe krijg je de straat in beweging op een feestelijke zondag? Wel. Laat ze paaseieren zoeken. We lieten stickers drukken. Kochten chocolade paashazen in en voila. OpZomerMee hielp een beetje mee. Het was een drukke bedoening in de straat. Tot ver in de middag hebben moeders, vaders en kinderen geprobeerd de puzzel op te lossen. Dat werd uiteindelijk:

Ergens in Rotterdam Zuid probeert De Muziek Experience aan zijn identiteit vast te houden…Comments are closed.