als je serieus vooruit wilt

Nieuwsbrief nummer VIII-2, Mei 2021

Debut Concert twee jonge pianisten

cafecafeVanwege de Corona zijn er weinig mogelijkheden voor onze leerlingen om zich te profileren en we zijn blij dat we in samenwerking met de CultuurScout een mogelijkheid hebben gevonden voor twee van onze leerlingen om een debut concert te spelen. Ze hebben onlangs hun graad 8 concert certificate examen gedaan en krijgen nu de mogelijkheid om gezamenlijk een volwaardig concert te geven.

Dit concert is in principe online, met de mogelijkheid voor naaste familie om aanwezig te zijn, maar we zouden heel blij zijn als er ook wat publiek bij mag. Minimal 30 denken we dan in dit geval, of misschien is er tegen die tijd meer ruimte. In het geval van publiek, zullen bezoekers een kaartje kopen voor 10 Euro per stuk. Het concert zal worden gehouden in de Oude Kerk in Charlois, waar ze onlangs de beschikking hebben over een concertvleugel.

Het concert zal plaatsvinden vrijdagavond 25 Juni om 19:30. In de oude kerk van Charlois.

Elwin Philipsen (13) zal de hele Hongaarse Rhapsodie no. 2 van Franz Liszt spelen en van Maurice Ravel Sonatine, beide volwaardige concert stukken. Dit concert zal worden aangevuld met een of twee sonates van Scarlatti en Ostinato van Bela Bartok.

Zhuoyi Bao (15) zal 8 werken van Claude Debussy spelen.

Deux Arabesques
Reverie
Suite Bergamasque Prelude en Clair de Lune
Les Danseuses de Delphes
Des pas sur la Neige
La fille aux cheveux de l’in.

Stoelendans bij inschrijving Pianofest

Het was een ware stoelendans rondom de juni editie van Pianofest in Amsterdam. We zaten scherp klaar om 10:00 om twee leerlingen op te geven, maar nadat we erin slaagden 1 leerling in te schrijven, waren alle plaatsen al uitverkocht. In ieder geval was Elwin in deze stoelendans de gelukkige en gaat hij Anime uit Sonatine van Maurice Ravel spelen. Hij krijgt dan een mini masterklasje van 10 minuten en gaat het dan nogmaals spelen. De ‘master’ is in dit geval David Kuyken van het conservatorium van Amsterdam. Voor wie bij Sonatine bepaalde associaties heeft, deze worden allemaal kapot geslagen. Het is een volwaardig virtuoos concertstuk. Natuurlijk komt de uitvoering ook op theaterdemuziekexperience.online.

Onine les en online uitvoeringen

cafe
Gelukkig hebben we nu een groot aantal leerlingen die van hun kant ook maatregelen hebben genomen en een goede verbinding hebben met JamKazam. Dit platform werkt uitstekend voor het geven van online lessen. Heeft U die nog niet? Zet die dan met hulp van ons op. Zoom werkt in sommige gevallen Ok, maar is voor muziekles minder geschikt. Een mobiel bel programma is voor ons een NoNo…

Voor de meeste leerlingen is de online les een favoriete uitweg geworden in geval van ziekteverschijnselen of gewoon tijdnood…

Preludes in TheaterDeMuziekExperience.online

cafe
Zondag 17 januari om 15:00 hebben we een concert/lezing over preludes van Bach, Chopin, Debussy, Rachmaninov, Shostakovich gestreamd. Deze kunt U nog steeds permanent bekijken op theaterdemuziekexperience.online. De preludes (en bij Bach de fugas) die besproken worden, worden ook in zijn geheel uitgevoerd.

Mooie muziek en leerzame uitleg. Ja, natuurlijk komt er zo nu en dan commentaar van onze ‘kleinen’ voorbij, want wij nemen onze ‘kleinen’ dus heel serieus. En dan kan dat in zo’n serieuze setting… Pops als Bas, Tenor, Sopraan en Alt zingt ook nog een stukje fuga..’So you want to write a fugue’?

Operatie Paashaas

cafecafeHoe krijg je de straat in beweging op een feestelijke zondag? Wel. Laat ze paaseieren zoeken. We lieten stickers drukken. Kochten chocolade paashazen in en voila. OpZomerMee hielp een beetje mee. Het was een drukke bedoening in de straat. Tot ver in de middag hebben moeders, vaders en kinderen geprobeerd de puzzel op te lossen. Dat werd uiteindelijk:

HET WORDT WEER ZONNIG LENTE IN DE BUURT.

De paashazen werden eerlijk verloot en we hadden veel grote en kleine paashazen. Helaas mocht ik er geen 1 van opeten, want ze gingen allemaal de deur uit inclusief een zak met chocolade eieren. Zowel kinderen als moeders (en vaders) vonden het een leuk initiatief.

Dze Show of dze Year 2021

cafeKunnen we de show van 2021 nog verbeteren? Natuurlijk, want we doen niet aan competitie met anderen, maar wel met onszelf. Het thema gaat dit jaar worden. NLse schilders… En daar hebben wij een geschiedenis van om trots op te zijn. De Nachtwacht! Rembrandt. Moet ik nog meer zeggen.?

Ergens in Rotterdam Zuid probeert De Muziek Experience aan zijn identiteit vast te houden…Comments are closed.