als je serieus vooruit wilt

Nieuwsbrief nummer VIII-1, Januari 2021

Onine les en online uitvoeringen

cafecafe
“We waren er vroeg bij met het verwijzen naar de mogelijkheid van les via video verbinding.” Dat was het begin van de eerste nieuwsbrief van 2020 in Maart. Intussen is de technische realiteit van onze studio niet meer weg te denken uit het leven van De Muziek Experience. We hebben zelfs al met success een echte DzeShowOfDzeYear in ons nieuwe TheaterDeMuziekExperience.Online gedaan. Die kunt U overigens naast andere uitvoeringen nog steeds op uw gemakje bekijken.

We kunnen het leuk vinden of niet, maar deze realiteit zal ook 2021 nog in grote mate definieren. Gelukkig hebben we nu een groot aantal leerlingen die van hun kant ook maatregelen hebben genomen en een goede verbinding hebbem met JamKazam of Jamulus. Beide werken uitstekend voor het geven van online lessen. Heeft U die nog niet. Zet die dan met hulp van ons op.

Er is zelfs een speciaal online klassiek concert georganiseerd door JamKazam, dat zaterdagavond 19:30 live gaat. Alle musici zitten thuis en voeren uit via jamkazam. We hebben speciaal hiervoor de uitvoering ook op theaterdemuziekexperience gezet, dus als u tijd heeft (het hele concert duur 3 een half uur!) kijk er dan stuk van… Morgen avond gewoon op youtube maar ook gezellig in ons ‘theater’ TheaterDeMuziekExperience.Online Daar blijft het concert ook te zien. Die kunt U overigens naast andere uitvoeringen nog steeds op uw gemakje later bekijken.

Ook voor 2021 staat onze show online gepland. Er gaan zelfs meer uitvoeringen komen ook kleinschalig met leerlingen onder elkaar. Dus wees erop voorbereid dat ik leerlingen zomaar vraag om een scene voor dit of dat op te nemen. Het thema van dit jaar is Nederlandse Schilders!. Ja… En stukje vaderlandse cultuur in DzeShow2021..!

Preludes in TheaterDeMuziekExperience.online

cafe
20 December gaven Ferhat Oz en Jonathan Ko een eerste ‘live’ uitvoering in ‘ons theater’. Alas. Er stond nog een switch verkeerd voor het geluid, maar intussen kunt U deze hele uitvoering met goed geluid ook nog terugzien.

Zondag 17 januari om 15:00 streamen we een concert/lezing over preludes van Bach, Chopin, Debussy, Rachmaninov, Shostakovich. De preludes (en bij Bach de fugas) die besproken worden, worden ook in zijn geheel uitgevoerd. Mooie muziek en leerzame uitleg. Ja, natuurlijk komt er zo nu en dan commentaar van onze ‘kleinen’ voorbij, want wij nemen onze ‘kleinen’ dus heel serieus. En dan kan dat in zo’n serieuze setting… Pops als Bas, Tenor, Sopraan en Alt zingt ook nog een stukje fuga..’So you want to write a fugue’?

Kerstmis in de Muziek Experience

cafecafeWij hadden een mooie boom gekregen en hebben die met lichtjes en versieringen voorzien. En zelfs sneeuw!!! Ook heeft de buurt aardig bijgedragen aan het optuigen van de boom. We hadden een kleurplaat ontworpen, waar kinderen uit de buurt iets bij konden tekenen en daarvan hebben we nieuwjaarskaarten laten drukken, die in alle brievenbussen in onze straten zijn gedaan. Deze kunnen ze dan met een persoonlijke groet weer bij iemand anders in de bus doen, of gewoon lekker zelf houden. Hiernaast ziet U de gekozen tekeningen voor de nieuwjaarskaart!

Dze Show of dze Year 2021

Kunnen we de show van 2020 nog verbeteren? Natuurlijk, want we doen niet aan competitie met anderen, maar wel met onszelf. Het thema gaat dit jaar worden. NLse schilders… En daar hebben wij een geschiedenis van om trots op te zijn. De Nachtwacht! Rembrandt. Moet ik nog meer zeggen.?

cafeWist U overigens dat er in de studio twee schilderijen (kopien) hangen van een verre oom van mij? Jawel, eentje ervan hangt in het Rijksmuseum en anderen verspreid over Europa. Gerrit Zegelaar, was doof/stom maar kon verbazingwekkend goed schilderen! Hiernaast ziet U een van die schilderijen. Gerrit Zegelaar is overleden in 1795 en zover heb ik van mijn vaders kant mijn stamboom terug. Van mijn moeders kant veel verder. Tot de graven van Holland. Zo loopt die even naast zijn sloffen, denkt collectief Nederland. Misschien. Maar ik vind het stiekem toch best spannend.Comments are closed.