als je serieus vooruit wilt

Nieuwsbrief nummer VII/1, Maart 2020

Nieuwsbrief nummer VII-1, Maart 2020

cropped-Header.png

Muziek les via video

cafecafe


We waren er vroeg bij met het verwijzen naar de mogelijkheid van les via video verbinding en wellicht was er een reaktie van ongeloof, maar de realiteit komt razendsnel naderbij. En gelukkig hebben wij al jaren ervaring met lesgeven via een video verbinding. We hebben zelfs lesgegeven naar Nieuw Zeeland toe.


Het is eigenlijk helemaal niet zoveel anders als gewoon les in de studio. Alleen U bent nu gewoon thuis en de docent is gewoon in de studio.
Het meeste handige is een setup zoals wij die ook hebben:

1. een losse web-camera die je met USB aan de device verbindt.
2. Op deze manier kun je via de device mijn beelden en geluid zien (dat is een view op mijn toetsenbord) en je camera los daarvan zo ideaal mogelijk opstellen. Ook liefst gewoon je toetsen bord. Als je niet zo’n camera hebt, die zijn niet duur. Een logitech camera van 23 Euro voldoet prima! Of je plaatst je iPhone of iPad of Laptop gewoon naast je piano op die plaats waar ik zo ongeveer zou zitten met zicht op je toetsenbord. Dat kan ook!
3. Als software werkt Google Hangout het gemakkelijkst. Maar sommigen gebruiken Apple en Google Hangout is alleen beschikbaar voor iPad en iPhone.
Skype voor mijn Chromebook werkt ook, maar op mijn Chromebook gebruikt deze alleen mijn Chromeboek camera en dat is dus niet zo prettig.
Misschien zijn er nog meer platforms bekend. Laat het even weten, dan proberen wij ze uit!
4. De eerste keer opstellen en uitproberen heeft wat tijd nodig, maar dan hoef je in het vervolg alleen maar even in te bellen.

Neem deze gelegenheid om het uit te proberen. Want nu al zoveel niet meer kan en mag is het belangrijk dat de muziekles gewoon door kan gaan. Misschien wat extra tijd om vooruit te gaan! Seize the day! Muzikaal gezien.

Verder zijn wij gewoon open. Wij hebben de volgende maatregelen genomen:
1. Na iedere les wordt het toetsenbord schoon gemaakt met bleek.
2. Wij zaten altijd al meer dan 2 meter van elkaar.
3. Er worden geen handen gegeven bij binnenkomen en weggaan. Ook geen high fives !
4. Alle groepslessen op school zijn stopgezet voorlopig.

Muziek Experience bestaat 6 jaar

cafe31 Maart bestaan wij 6 Jaar!
Zes jaar geleden kregen wij de sleutel van ons mooie pand voor onze studio. De straat eromheen is vaak verwarmd met mooie piano klanken. Zeker nu wij geen feestje kunnen geven, laten we de muziek dubbel klinken…

Cafe Klassiek weer thuis

cafeZondag 23 Februari gaf een bijzonder huiselijk gevoel. Cafe Klassiek was weer thuis! Zoals we begonnen als vrije gift van de Muziek Experience aan de buurt zonder subsidies en gedoe. We hadden een heel mooie aanleiding, zo konden we Winterreise van Schubert uitproberen. Dat is Waldin Roes en ikzelf. Dat was voorbereiding op een concert dat nu verplaatst is naar November in het Goethe Instituut: Een project van Hommes.nl. Er waren schilderijen van Cora Moret verbonden aan elk lied en de sfeer was bijzonder intiem en mooi. Waldin had een kraai meegenomen, die een essentiele rol speelt in de cyclus… En zo, zonder het te weten of te willen, had De Muziek Experience een vooruitziende blik…

Dze Show of dze Year 2020

cafeWij proberen de beste ooit en dat gaat gebeuren op een nieuw en toch vertrouwd plaatsje. Het Zuidplein Theater, maar dan in hun nieuwe behuizing… Daar is plaats voor wel 250 man en dat gaat ook nodig zijn want dit wordt weer een hele vernieuwende show. Met in de hoofdrol… onze leerlingen en… Beethoven… himself. Alas, Beethoven is een beetje aangedaan van alles wat er zo in Europa gebeurt en gaat op reis. Niet in de laatste plaats om zijn liefde te vergeten. En zo gaat het publiek op zoek naar wie de echte liefde van zijn leven was en wellicht het onderwerp van Fuer Elise, een compositie die Beethoven zelf het liefst wil vermijden en op reis niet tegen wil komen… Hoe dat afloopt mag U zelf ontdekken in BRexit voor Dummies… Beethoven Revisited op reis door de wereld van nu. Met veel knipoogjes.

Broers Arthur en Lukas Jussen

cafe

Wat in het vat zit verzuurt niet, maar we hadden wel bijna dertig mensen verzameld (22 kinderen en 6 ouderen en ikzelf) om naar twee piano concerten van Beethoven te gaan in de Doelen 21 Maart. Dat wordt voorlopig even uitgesteld, maar die willen we nog altijd graag bijwonen. En daarom krijgen de broers Jussen van De Muziek Experience elke een door de leerlingen getekende kaart met het Beethoven mozaiek er op cadeau.Comments are closed.