als je serieus vooruit wilt

Nieuwsbrief nummer VII-3, September 2020

Nieuwsbrief nummer VII-3, September 2020

cropped-Header.png

Drie concert examens in de Muziek Experience

online.jpgWe zijn er erg trots op dat we dit jaar drie jonge pianisten hebben die examen doen voor Graad 8 Advanced Concert Certificate van Trinity College. Daarmee verdienen ze ook hun ‘zwarte band’ .

Zondag 20 September om 15:00 geven ze daarvoor een uitvoering en presentatie van hun concert programma’s. Waarvoor ze ook zelf de programma boekjes moeten verzorgen. Er is een beperkte mogelijkheid om deze concerten bij te wonen en daarvoor moet U zich van te voren opgeven. U moet dat voor alle drie concerten afzonderlijk doen, die na elkaar zullen plaatsvinden. Tussen de concerten door zijn drankjes aanwezig en kunnen de gasten met de jonge pianisten van gedachten wisselen.

Om 15:00 geeft Elwin Philipsen (12) zijn concert.
Sonate K208 en K209 in A van Domenico Scarlatti.
Sonate K9 in Dm van Domenico Scarlatti.
Rondo uit Sonate Pathetique Opus 13 in Cm van Ludwig van Beethoven
Consolation Nr. 2 van Franz Liszt
Etude Opus 1 Nr. 1 van Franz Liszt
Ostinato van Bela Bartok.

Om 15:45 geeft Zhuoyi Bao (15) zijn concert.
Sonate K208 en K209 in A van Domenico Scarlatti
La fille aux cheveux de Lin van Claude Debussy
Arabesque no. 1 en no. 2 van Claude Debussy
Prelude uit Suite Bergamasque van Claude Debussy
Blumenlied van S.J. de Lange

Om 16:30 geeft Zhuoneng Bao (17) zijn concert.
Bruyeres van Claude Debussy
Prelude van Maurice Ravel
Fantasie in Dm van W.A. Mozart
Impromptu in As Opus 142 Nr.2 van Franz Schubert
Nocturne in Fm Opus 55 Nr.1 van Frederic Chopin

De concerten worden Zondag 27 September om 15:00 digitaal uitgezonden. Kijkers kunnen de concerten volgen en met een button een donatie geven om onze studenten te ondersteunen bij hun studie.

Online Muziek lessen

online.jpgIntussen hebben wij bij de Muziek Experience heel goede apparatuur geinstalleerd, waardoor we heel goed online les kunnen geven.

https://www.youtube.com/watch?v=0UD6BcsqxEE

https://www.youtube.com/watch?v=WpZpcDV7uQg Hier ziet U hoe zo’n les typisch online kan werken.

Steeds meer leerlingen gaan zelf thuis ook een goede verbinding opzetten. Als je dat doet is namelijk een online les erg plezierig als het een beetje lastig is naar de studio te komen. Dus wil je regelmatig van die optie gebruik maken laat je dan adviseren welke software je kunt installeren en wat je computer daarvoor nodig heeft om dit te kunnen doen.

Dze Show of Dze Year 2020: Skyfall

online.jpg
We hebben voor onze jaarlijkse show vorige week de eerste opnamen gedaan. Leuk en inspirerend.

Eind september gaan we ook de opening filmen. Skyfall gaat door het Koor Cantzoni worden gezongen begeleid door Joachim van Kruiningen. Dat wordt een fantastische uitvoering en wie weet dus wat er allemaal tijdens de Show uit de lucht komt vallen!

We hopen 17 Oktober deze show digitaal gereed te hebben. Deze wordt dan online uitgezonden en het publiek kan de show online volgen en in real time stemmen en commentaar geven. Dat willen we natuurlijk aanmoedigen dus kijk echt op dat moment, want dan kunt U stemmen welke uitvoering U het meeste aansprak. Die uitvoering krijgt dan de publieksprijs.

Kaartjes kunt U ook online kopen of een donatie doen. In de weken daarvoor worden ook de gekleurde banden uitgereikt en gefilmd dus ook dat blijft vast onderdeel van de show. Niemand krijgt zijn eigen uitvoering te zien voordat deze wordt uitgezonden, dus dat blijft reuze spannend.

Cafe Klassiek PLUS online

We gaan onze maandelijkse muzikale concerten en lezingen weer voortzetten. Iedere 3de zondag van de maand. Alleen zullen deze concerten en lezingen nu online worden uitgezonden. We gaan in November met de serie starten en elke docent zal een concert/voordracht/lezing verzorgen.Comments are closed.