als je serieus vooruit wilt

Nieuwsbrief nummer VI/4, December 2019

Nieuwsbrief nummer VI-4, December 2019

cropped-Header.png

Kerst Matinee in Laurens Maasveld

cafe
Onze Cafe Klassiek Serie sluit af met een wel heel bijzondere middag. Een bezoek van Low Brass Philharmonic aan Afrikaanderwijk. Wij maken er een echt feest van en hebben muziek en dans geprogrammeerd een hele zondag middag. Het programma begint om 12:00 als Low Brass Philharmonic hun programma “Ik hou van Holland” speelt. Maar we gaan door tot 16:00 met het Koor Cantzoni, Het Saxophoon Spijker kwartet van SKVR en Dans School Ashakiran die hun eigen feest van het Licht vieren. Het programma wordt aan elkaar gepraat en gezongen door Waldin Roes samen met Ferhat Oz.

Dit gaat een veelzijdig programma worden met veel bekende muziek, van Dolly Parton, John Denver, John Lennon, bekende Kerst Carols, hollandse componisten, Indiase Dans, duets uit musicals en zelfs een premiere van Stairway to Heaven van Led Zeppelin. Sana, een gehandicapte leerling speelt bij het nummer Skyfall van Adele op de Magic Flute. Een bijzonder instrument dat ze alleen met de mond kan bespelen.

En boven op dit alles spelen ook nog 7 bijzondere jonge Pianisten van De Muziek Experience. Een waar feest dus, waar ook nog eens een Beethoven Mozaiek wordt onthuld, waar leerlingen anderhalf jaar aan hebben gewerkt. (zie volgend item)

Toegang is gratis. Bijdrage aan de kosten is mogelijk door een collecte bus bij de deur.

Beethoven Mozaiek

cafeAnderhalf jaar hebben we er met leerlingen aan gewerkt, maar daar is ‘ie nu. Een Mozaiek van wel 1,5 bij 1 meter van Beethoven. Volgend jaar 2020 is een bijzonder Beethoven jaar, want het is dan 250 jaar geleden dat Ludwig op 16 December het licht zag. En dat schreeuwt om aandacht. Die krijgt hij dan ook in de vorm van dit bijzondere Mozaiek.

In de pauze van het programma ‘Ik hou van Holland’ wordt dit mozaiek plechtig onthuld door leerlingen, die eraan gewerkt hebben. Onze jonge Pianist Elwin Philipsen speelt daarbij uit Beethoven’s Pathetique Sonate.

Beethoven’s Verjaardig is dus 16 December en het mozaiek zal die week uit logeren gaan bij NIFFO, waarna hij bij de Muziek Experience een mooi plaatsje krijgt.

Pianofest in Amsterdam

cafe
We hebben dit jaar 5 leerlingen – wel eh, jonge pianisten dus, die op Pianofest in Amsterdam spelen op 21 en 22 December in het Conservatorium van Amsterdam. Een bijzonder piano feest, waar U beslist naar toe moet als U veel van piano houdt.

Onze 5-jarige Joury (als zij daar op die dag zin in heeft) mag daar uit een Sonatine van Juriaan Andriessen spelen. En verder geeft Octavio zijn eigen visie op Rachmaninov. Elwin speelt Liszt en Ostinato van Bela Bartok. Zhuoyi zal het publiek, en ons verblijden met Prelude uit Suite Bergamasque van Debussy. Hij heeft nog wel meer Debussy in vingers. En tenslotte zal Zhuoneng Chopin spelen op het piano feest.

Beste wensen voor 2020

cafe
En dan wensen wij U verder een bijzonder 2020, waar wij weer bijzondere dingen van bijzondere jonge spelers gaan horen. Stay tuned! O.a. deelname aan Steinway competitie in het Concert Gebouw.Comments are closed.