als je serieus vooruit wilt

Nieuwsbrief nummer VI/2, April 2019

Nieuwsbrief nummer VI-2, April 2019

cropped-Header.png

Vijf jaar Muziek Experience

cafe
31 Maart is het 5 jaar geleden dat wij de sleutels van onze studio kregen. 5 jaar 24/7 met een fantastische groep hardwerkende getalenteerde leerlingen en docenten. Dank je wel, dat wij dit mogen doen…

Er zijn veel dingen om trots op te zijn. Ook dingen, waar we niet geslaagd zijn dit te realiseren. Maar we weten beter dan ooit wat ons doel is en gaan daarmee voor de volgende 5 jaar aan de slag.

Jong Talent Concours


Eind Februari hebben vier van onze talenten meegedaan aan de jaarlijkse Jong Talent Concours in Maassluis. Dat was als vanouds weer een leerzame ervaring. Een video verslag kunt U in de link hieronder aantreffen.

Tweede Prijs voor de World Soundtrip Award in Zwolle

cafeOctavio is aan het voorbereiden met Carlo Balemans voor de world Soundtrip Award in Zwolle zaterdag. Octavio heeft daar een tweede prijs gewonnen voor zijn werk aan Piano Story. Zaterdag speelt hij met orkest daaruit Bleed for the fam.

Een avondvullend programma met de Queen Symphony, met het A-orkest, een groot zangkoor en The Interactive Sound Symphony.

Tevens prijs uitreiking van prijzen voor de Soundtrip World Award, waar Octavio met zijn Pianostory/Bleed for the Fam. een tweede prijs heeft gewonnen. Dit zal hij ook op die avond spelen samen met het orkest…

Carlo Balemans is bezig met een groots evenement. Hij is hiervoor de wereld over geweest om mensen te linken aan zijn Sound Trip Tribe. En met succes! Overal zorgt hij voor verbinding. Of het nou een Oegandees jongetje is die zelf met zijn viool op zijn eigen kamertje een video maakt of de Litouwse zangeres van het Songfestival, de Dutch Dance Artistry (de hiphop dansformatie die de Olympische spelen opende in Rio), ze willen allemaal onderdeel zijn van dit project.

De basis voor het project is Fanfare muziek. In veel kringen heeft dat een stoffig imago maar daar probeert Carlo samen met de CMH (Christelijke Muziekvereniging Hattem) verandering in te brengen. De weg ernaartoe is al voor veel mensen inspirerend, en de apotheose moet nog komen. Die is 13 april in Theater de Spiegel in Zwolle. Die avond komt alles bij elkaar.

Voor de pauze wordt de Queen Symphony uitgevoerd door de CMH, samen met een koor van ongeveer 80 man. Het publiek ziet het orkest en koor live en hoort ze uiteraard gewoon akoestisch. In de symfonie zitten solo’s. Die worden door 3 verschillende solisten gespeeld, maar niet op het podium. Ze staan ergens anders in het theater en het publiek kan kiezen welke solist ze beluisteren. Dit gaat d.m.v. Silent Disco koptelefoons waarop de 3 kanalen te kiezen zijn. Na de pauze is het tijd voor de Sound Trip. Dit wordt een combinatie van film, gesproken tekst, invloeden van iedereen die over de hele wereld meewerkt en een basis van elektronische muziek. De koordirigent Hans Tijssen heeft een compleet nieuw instrument gemaakt, de Blasterbeam van wel 4 meter lang!

De Dutch Dance Artistry maakt momenteel wekelijks een filmpje van een minuut. Onder het gehele filmpje wordt live muziek gespeeld op 13 april. Door een fanfare orkest!

Doe je droom

cafeOnze jaarlijkse show Dze Show of dze Year 2019 gaat dit jaar Zaterdag 25 Mei 2019 om 18:00 gebeuren in het Zuidplein Theater. Al weer de zesde editie en dit jaar met medewerking van de Mannen van Cantzoni die de show zullen openen met Imagine van John Lennon. En we hebben nog een gast Waldin Roes, die de prijzen zal uitreiken en LaMama zal vertolken in de terugkerende sketch van Chil.D.Prodigy PhD.

En natuurlijk niet te vergeten de steeds weer vooruitgaande leerlingen van de Muziek Experience met weer een kleurtje verder op de band ladder. Want top muziek maken is top sport! En dat komt niet zomaar aanwaaien…

Cafe Klassiek Plus


cafeIn de Maart editie werd onze Cafe Klassiek PLUS serie voor 2019 geopend door twee ongelooflijk goede musici. S’yo Fang Piano en Ferhat Oz Zang. Met Jazz de lente in, klonk deze editie heel fantastisch.

De serie wordt 16 Juni voortgezet met een programma Schumann en Schumann. Dit jaar is het 200 jaar geleden dat Clara Schumann werd geboren. Een top pianiste van die tijd maar ondergewaardeerd als componist. Het programma opent met Dichterliebe opus 48 van Robert Schumann, gezongen door Waldin Roes en daarna volgt het programma de ontwikkeling van Clara Schumann in 3 Romanzen Opus 11 voor piano solo en Zes liederen Opus 23. Art Zegelaar begeleidt Waldin in deze editie. U mag zelf oordelen of de inspiratie bronnen voor Clara, dat is haar man Robert en haar latere geliefde Johannes Brahms voor U herkenbaar zijn. Hetzelfde Programma wordt overigens Zaterdag 11 Mei om 16:00 in de St. Jan in Gouda uitgevoerd.

Natuurlijk blijft De Muziek Experience in Klassiek Uurtje ook verzorgingshuis Sonneburgh bijstaan in hun wekelijks luisteren naar Klassieke Muziek Enzo… In Maart mochten zij genieten van het gitaarspel van Theo de Blasis…Comments are closed.