als je serieus vooruit wilt

Nieuwsbrief nummer IV-3, Augustus 2017

Nieuwsbrief nummer IV/3, Augustus 2017

cropped-Header.png

Dag van de Romantische Muziek

cafe
20 Augustus 2017 is alweer de 31st editie van de Dag van de Romantische Muziek. Wel, die begint zaterdagavond al met interessante en uitdagende uitvoeringen op het hoofdpodium. Maar er is meer en wij mogen voor de derde keer het Educatie Platform organiseren. En dat doen we dan ook met plezier. Ook hier is veel interessants te doen en te ervaren.

  • Reis naar Symfonia, Een stuk door Kinderen voor (grote en kleine) kinderen, om Mozart en zijn muziek te leren kennen. De zus van Amado vindt een geheimzinnige koffer op zolder en daar vinden ze o.a. een dagboek van Mozart en een (tover)fluit in. Als Amado op de fluit speelt, verandert het gezin in het gezin van Mozart zelf. De Hond Mozart geeft aanvullend commentaar op de gebeurtenissen. Met veel bekende muziek van Mozart gespeeld door Youri Rinsema: Clarinet, Sýo Fang: Piano, Cengiz Arslanpay: Fluit, Diego Cifuentez, Cello.
  • Leerlingen en Amateurs uitvoeringen voor diverse instrumenten.
  • Ars Musica Strijkorkest met delen uit solo concerten.
  • Spijkerkwartet, Saxofoon kwartet speelt klassieke muziek.
  • Mogelijkheid tot proeflessen of kennismaking met docenten.
  • Introducties door Art Zegelaar School voor Piano, Gitaar akademie, Rotterdam, Rotterdamse Viool SchoolHet hele programma kunt U vinden op Programma Educatie Platform.

Dze Show of Dze year 2017.

cafeWe hebben al een tijdje geen nieuwsbrief gehad. Het was gewoon te druk.

Maar onze laatste show in het Zuidplein Theater was weer een knallend succes! Annet Schipper, cultuurscout die de prijzen uitreikte kon haar oren (en ogen) niet geloven. De ene na de andere mooie uitvoering van onze leerlingen. Moeilijk daaruit een prijs te kiezen. Maar die werd wel gevonden. Octavio Doelwijt won de publieksprijs, met een inderdaad dynamische uitvoering van een stuk met razendsnelle passages.

De prijs voor Student van het jaar ging naar Lotta en Sanne Huijbregts. Lotta is leerling van het eerste uur (en daarvan zijn er nog veel) en wie kan Sanne Huijbregts weerstaan? Juist, niemand dus. Vandaar…

Wat gebeurt er verder in Cafe Klassiek?

cafe

Het Agatha Ensemble is een ensemble met steeds weer andere bezetting. Wij hebben voor die datum een andere strijkers bezetting en het programma wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Wat doet Art Zegelaar School voor Piano

Als Muziek Experience zijn we met meer en met allerlei samenwerkingsverbanden. Als Art Zegelaar School voor Piano willen we gewoon goed en veelzijdig pianoles geven. Nu onze leerlingen meer en meer gevorderd raken willen we graag zoveel mogelijk opties bieden om door te groeien. Dat betekent meer aandacht voor ook professionele routes naast voorbereiding voor conservatorium. Daarom komen er ook andere docenten met interessante specialisaties zoals Jazz en Compositie bij. Onze stelregel was altijd al, wie meer werkt krijgt meer tijd. Meer gevorderde leerlingen kunnen in deze opzet ook om de week de wereld door de bril van een andere docent zien.

Maar daarnaast hebben we ook al groepen voor theorie, improvisatie en solfege, voorbereidend op graad 5 tot 8.

Maar we hebben ook groepen voor volwassenen. In hun eigen tempo. Dat gaat in een lager tempo en maar 1x in de twee weken op vrijdag ochtend om 11:00. Ze zijn inmiddels al bezig met graad 2 Muziek Theorie. En ja hoor, daarna ook wat solfege, gehoor oefeningen en improvisatie. Voor leerlingen gratis voor mensen, die van buiten mee willen doen 5 Euro per les.

Open dag 10 September 2017: Barbecue met muziek in het park

Zondag middag 10 September vanaf 14:00 hebben we, als opening van het nieuwe schooljaar, een barbecue met muziek voor de wijk, familie en vrienden van onze leerlingen en docenten. Dat belooft weer een grote varieteit aan muziek op te leveren en natuurlijk lekker smullen geblazen ook nog. De dag vindt plaats in het kader van het Openlucht Theater in Afrikaanderpark bij het theehuis, georganiseerd door Ster op Zuid.

Als gast optreden hebben we een heuse professionale Tango Band Locos Lindos, die ook met onze docenten en leerlingen gaat mixen, want dat is wat we die middag doen. Beethoven en Brahms gaat afgewisseld worden met improvisaties, leerlingen uitvoeringen, gitaar, cello en viool en piano en ook nog eens het Spijker Saxofoon kwartet. En als Uros ook wat van zich laat horen, zijn we echt helemaal compleet.

De middag wordt afgerond door een workshop Theater, door regisseur Geert Vermeegen van 17:30 tot 19:00. Het resultaat van de middag wordt ook echt opgevoerd. Bedoeld voor iedereen in de wijk en van De Muziek Experience die eens wil akteren! En missschien meedoen met de…

En last but not least. De Kerst Musical!

cafe

Jawel! Daar is onzichtbaar achter de schermen al heel hard aan gewerkt. Een team van mensen, waaronder Sonja vd Akker, Jan Sterrenburgh, Art Zegelaar, Batuhan Eryigit, Vanessa Umboh en Tugba Garip is al druk in de weer geweest met het script. Vanessa Umboh doet mee namens de Stichting Stem zonder gezicht en stelt in het vooruitzicht dat ieder bezoekend kind aan de kerstmusical aan het einde van de musical ook echt een kerst cadeautje mag komen uitzoeken. Het verhaal is gebaseerd op Christmas Carols, maar het wordt natuurlijk een dolle boel eromheen met als geesten Peter Pan en Robin Hood en weer heel veel verrassende wendingen waarin de reakties van het publiek steeds weer worden uitgelokt. En natuurlijk heerlijk meezingen met bekende oude en moderne bekende nummers. Een wijkevenement dat niemand kan missen…Comments are closed.