als je serieus vooruit wilt

Nieuwsbrief nummer iii-6, Juli-Aug 2016

Nieuwsbrief nummer III/6, Juli/Augustus 2016

cropped-Header.png

Anthony Wanga zit graad 5, muziek theorie

cafeAnthony Wanga heeft 18 Juni zijn examen gedaan bij ABRSM (Associated Board of Royal Schools of Music) voor zijn graad 5 Muziek Theorie. Hij heeft er twee jaar hard voor gewerkt en we duimem allemaal dat hij het met succes heeft afgerond.

Zwarte band voor Casper Belier!

cafeCasper Belier heeft op verrassende wijze cafezijn zwarte band ontvangen. Hij behaalde een ‘distinction’ voor zijn Advanced Performance Exam Piano (graad 8). Dat moest natuurlijk gevierd worden en dat gebeurde bij de Chinees. Casper trof zijn certificaat aan in een menu map en even later kwam iemand in karate pak hem formeel zijn zwarte band overhandigen. Serieus Business.

Evenement PROEF 9 Juli met Rotterdams Symfonisch Blaasorkest

We hadden het eerste goede weekend uitgerekend op 9 Juli en we hebben dan ook een heerlijk evenement PROEF gehad. Het Rotterdams Symfonisch Blaasorkest was met volle mankracht naar Afrikaanderpark getrokken, samen met musici van Klassiek op Zuid, De Muziek Experience en verhalen van Eigen Wijze Woorden aan elkaar gepraat door Esther de Jong. Uros, met krachtige Tenor stem, zong ‘Ik ben in Rotterdam geboren’ en andere nummers uit Rotterdam Zingt, samen met Malika El Abdelloaui. En grote verscheidenheid aan muziek, waar de vele bezoekers zichtbaar van genoten. Als je het hele programma nog eens na wilt slaan kan dat op PROEF2016. Hieronder een kleine foto impressie.

TV Rijnmond was ook van de partij en zal de beelden ergens rond oktober/november uitzenden.
cafecafecafecafecafecafecafe


cafecafe

Muziek Experience Luister & Leer platform

cafeHet Muziek Experience Luister & Leer Platform van de Dag van de Romantische Muziek – 30e Editie – op zondag 21 Augustus 2016 in het Park bij de Euromast wordt weer een educatief romantisch feestje in het park bij de Euromast van 13:00 – 18:00.

Voor het Platform zal De Muziek Experience net als vorig jaar Proef Muziek Lessen, Workshops, Lezingen en Leerling optredens verzorgen. In tegenstelling tot vorig jaar echter zullen deze blokken niet zo strikt gescheiden zijn van elkaar als wij dat toen deden. Wij willen opener en meer en het op een zodanige manier structureren dat wij in de eerste plaats De Dag van de Romantische Muziek vertegenwoordigen en een plaats bieden voor alle kleinschalige Muziek Educatie in Rotterdam.

Om dat te realiseren willen we een drietal Kern Optredens verzorgen, waartussen door de mensen gelegenheid hebben van muzieklessen te proeven, advies te krijgen over muziek instrumenten en van optredens van leerlingen en/of amateur ensembles te genieten.

Het volledige programma kunt U vinden op Muziek Experience Platform

Audities voor Familie Musical Aladdin

De audities voor Alladin hebben een volledige cast opgeleverd en in September beginnen de repetities.
De musical zal worden opgevoerd in het weekend van 9-11 December in LCC ‘t Klooster.

Cafe Klassiek Plus 18 September in LCC ‘t Klooster

cafe

Zondag 18 September hebben wij weer Cafe Klassiek PLUS in LCC ‘t Klooster. Liefhebbers van expositie en muzikaal Moussorgsky’s Pictures at an Exhibition kunnen hun hart ophalen. Er is een echte expositie van Bima Engels, kinderen van De Muziek Experience laten ook hun eigen interpratie vastgelegd op A2 papier zien en er wordt gedanst op de muziek bij de schilderijen door Vivianne Veegers en Doortje Peters.
Piano: Art Zegelaar.
Als gewoonlijk. Kinderen welkom. Toegang gratis. Consumptie verplicht.

Open dag op 28 Augustus 2016

cafeHet PROEFevenement in het park heeft mensen in de buurt zo aangesproken, dat ze een aantal bewoners het initiatief heeft genomen om aan het eind van de zomervakantie iets te doen op de grote stoepruimte voor onze school. En ja, dat willen wij wel, want wij willen graag mee helpen dat de buurt elkaar en ons beter leert kennen.

Dat gaat dus gebeuren Zondag 28 Augustus om 15:00. Een echte barbecue net als vorig jaar en alle buurt bewoners mogen mee OpZoomeren en krijgen een aantal consumptie bonnen gratis. Maar… Dan moet je wel in Joubetstraat of Bloemfonteinstraat wonen. Anders ben je natuurlijk ook welkom, maar moet je de bonnen (heel goedkoop 50Eurocent/stuk) kopen. Er worden ook weer een aantal gekleurde banden uitgereikt.Comments are closed.