als je serieus vooruit wilt

Nieuwsbrief III-4, April 2016

Nieuwsbrief nummer III/4, April 2016

cropped-Header.png

De Muziek Experience, Twee kaarsjes!

cafeDe Muziek Experience heeft 31 Maart zijn tweede verjaardag gevierd.. Dat doen we traditioneel op 31 Maart, want 1 April gelooft echt niemand en zeker niet als ze leerlingen horen spelen… We gaan er pas echt iets aan doen als de verjaardag door 5 deelbaar is, maar we gaan wel door zo.
cafecafe
Maar er De Muziek Experience heeft wel een kadootje gekregen. Een digitale vleugel! Daar hebben we lang op gewacht…

Deze is gemakkelijker te vervoeren en te gebruiken bij evenementen ook buiten. Als U onze Bosendorfer heeft gemist in onze koffie en wacht ruimte. Deze blijft nu voorlopig in LCC ‘t Klooster. Dat is beter voor het instrument, andere partijen kunnen deze tegen een vergoeding ook gebruiken en het is zeker beter voor mijn gezondheid..

Plezier en Passie aflevering twee

cafeNog een twee dan. We zaten in de tweede aflevering van Plezier en Passie, een programma over wat mensen in hun vrije tijd doen. Deze werd 27 Maart 2016 om 15:00 op RTL4 uitgezonden en kan op RTLXL worden teruggevonden. Het programma gaat 2 April herhaald worden, maar als U op de Thumbnail hiernaast klikt kunt U onze knip uit het programma nog zien.

In het programma hoort of ziet U:
Batuhan Eryigit, Piano
Rick Vinke, Gitaar
Casper Belier, Piano
Octavio Doelwijt, Piano
Sanne Huijbregts, Theorie op bord
Lotta Huijbregts, Theorie op bord
Bloom Breget, Theorie op bord

Cafe Klassiek Plus 20 Maart in LCC ‘t Klooster in 2016

cafe

Zondag 20 Maart om 15:00 heeft het Breton Trio onze serie van 4 concerten in LCC ‘t Klooster geopend met wel een heel aantrekkelijk fantastisch gespeeld programma. Er waren dan ook heel wat van onze leerlingen op afgekomen en zo zien we dat graag. Kom dan ook in de toekomst met heel de familie en vrienden, want zoals U weet zijn wij bij alles familie vriendelijk en U heeft vast een unieke zondag middag. Toegang gratis. Consumptie (niet duur) verplicht.

Breton Piano Trio.
Piano Roberto Guijaro
Cello Iván Nogueira
Viool Quilherme Marques

Trio op.1 No 3 L. v. Beethoven (1770 – 1827)
Círculo, op.91 J. Turina (1882 – 1949)
Estaciones porteñas (4 Jaargetijden) A. Piazzolla (1921 – 1992)
Libertango A. Piazzolla (arrangement door I. Nogueira)

Als U het hele concert nog eens rustig wil terug luisteren kan dat door op de Thumbnail hiernaast te klikken..

Wat hebben we in Cafe Klassiek in de lente?

cafe
In de editie van 17 April speelt Casper Belier zijn examen programma. Dat wordt:
– Sonate K300 van W.A. Mozart in F. Deel 1 Allegro.
– Prelude 1913, Maurice Ravel
– Etude Opus 74 no. 2 van Anton Arensky
– Prelude in C# Opus 3 no. 2 van Sergei Rachmaninov
– Prelude uit Suite Bergamasque van Claude Debussy.

In de editie van 15 Mei is Beethoven weer aan de beurt. Nr. 5 in Cm, nr. 8 in Cm (Pathetique) en het laatste deel van Waldstein.

Cafe Klassiek PLUS in LCC ‘t Klooster:

Robert Schumann Dichterliebe Opus 48
Robert Schumann Fantasie Stuecke Opus 12
Tenor: Uros Petrac Piano: Art Zegelaar

18 September 2016
Modest Moussorgsky, Schilderijen tentoonstelling (volledig) uitgebeeld in Dans met Piano.

18 December 2016
DOT Strijkkwartet. Programma wordt nog bekend gemaakt.

Steeds om 15:00uur. Geniet van de uitstekende koffie, drankjes en elkaars gezelschap. En onze chefs de cuisine Octavio en Casper. Die natuurlijk ook vast wat meenemen om te laten horen…

Kinderen zijn welkom…

De toegang is gratis, maar U mag wat in de hoed doen. (Drankjes zijn niet gratis.)

Oproep voor evenement 9 Juli met Rotterdams Symfonisch Blaasorkest

We gaan weer een mooie evenementvolle zomer tegemoet. Op zaterdag 9 Juli organiseert De Muziek Experience samen met Rotterdams Symfonisch Blaasorkest een evenement in Afrikaander PARK, bij het Afrikaander plein. Het wordt een openlucht evenement met culturele culinaire hapjes en culturele zaken om te PROEVEN aan cultuur. Art Zegelaar, Octavio Doelwijt en Casper Belier arrangeren een aantal kinderliedjes die met passende verhalen worden uitgevoerd met Musici van Rotterdams Symfonisch Blaasorkest, de Muziek Experience en Semih Arikan Turks koor.

Wij zoeken een 10 tal kinderen uit onze school om drie maanden lang aan een aantal kinder liedjes uit diverse landen te werken, die we met verschillende arrangementen willen uitvoeren. Gedurende die drie maanden leren die kinderen hun stem optimaal te gebruiken. Ook (voor plannen in December in het Theater) gaat het combo dat de Show opende na 18 April verder. Dat combo wordt begeleid door Casper Belier, het kinderkoor door Art. Meld je zo spoedig mogelijk aan en geef aan welke tijden je naar de wekelijkse koor repetitie wil. Dat wordt waarschijnlijk Vrijdag rond 16:30 of 17:00 uur. Laat ons zo spoedig mogelijk weten. Kinderen uit de buurt mogen zich ook aanmelden. Er zijn geen kosten aan verbonden.

9 December 2016 Panto Aladdin in Theater LCC ‘t Klooster

cafeAladdin is een Panto! Denk nu niet aan spraakloze mime. Nee, dit is een Engelse Panto, een type musical die in Engeland rond Kerstmis worden opgevoerd, waarin het publiek wordt aangemoedigd energiek te reageren op de diverse karakters. Wij gaan deze Panto opvoeren in het weekend van 9 December 2016. Alle acteurs, die meedoen moeten ook zingen en we hebben natuurlijk een combo met diverse instrumenten om ze te begeleiden. Wil je meedoen geef je dan op. Wordt wel hard werken geblazen, dus er wordt wel veel van je verwacht als je meedoet.

Alhoewel leden van De Muziek Experience zeker mee gaan doen, moet toch iedereen auditie doen.

Wil je meespelen (dat houdt ook zingen in!) in een van de rollen of in de band laat het ons dan weten.

Audities: Eind Juni…Comments are closed.