als je serieus vooruit wilt

Nieuwsbrief III-3, Maart 2016

Nieuwsbrief nummer III/3, Maart 2016

cropped-Header.png

Dze Show 2016. Out of this World

Dze Show 2016 was fantastisch ontvangen, door klein en groot. Alle uitvoerders moesten door een gateway lopen, opgeroepen door ‘Anakin’ Batuhan Eryigit en daarna gingen ze de confrontatie met de volle zaal aan. En dat deden ze fantastisch.

Na de uitvoeringen deelde Carlo Balemans van Codarts de prijzen uit en dat waren heel wat gekleurde banden. Carlo’s opmerking: “ik hoor steeds, die heeft nog maar anderhalf jaar les, en dan hoor je dat.. ” Goed gedaan allemaal..

De publiekskeuze viel op Casper Belier, piano en die ruilde daarmee zijn trophee van vorig jaar in voor een andere. Student van het jaar werd door de kleine Lina Eryigit uit de nominaties gekozen en dat werd Wid Alzrhaou, gitaar.

De fotos spreken voor zich:
cafe cafe cafe cafe cafe cafe cafe cafe cafe cafe cafe

RTL4 op bezoek

cafe
In de week na de show hadden we weer een camera ploeg over de vloer. Daar zijn we zo langzamerhand wel aangewend en dat leverde heel wat natuurlijke shots op. We weten natuurlijk niet wat ze gaan knippen, maar het wordt vast een mooie rapportage met interviews van de kinderen, terwijl ze met hun muziek bezig zijn… Zondag 27 Maart 15:00 in het programma Plezier en Passie is de bedoeling. Wordt herhaald op 2 April en daarna krijgen wij de raportage zelf ook.

Cafe Klassiek Plus 4x in LCC ‘t Klooster in 2016

Uros-petrac1. 20 Maart 2016

Zondag 20 Maart om 15:00 is het dan zover. Eindelijk Cafe Klassiek in LCC ‘t Klooster! De serie van 4 concerten wordt geopend door het Breton Piano Trio met wel een heel aantrekkelijk programma. Dat kan bijna geen enkele van onze piano en viool leerlingen zich laten ontgaan. Kom dan ook met heel de familie en vrienden, want zoals U weet zijn wij bij alles familie vriendelijk en U heeft vast een unieke zondag middag. Toegang gratis. Consumptie (niet duur) verplicht.

Breton Piano Trio.
Piano Roberto Guijaro
Cello Iván Nogueira
Viool Quilherme Marques

Trio op.1 No 3 L. v. Beethoven (1770 – 1827)
Círculo, op.91 J. Turina (1882 – 1949)
Estaciones porteñas (4 Jaargetijden) A. Piazzolla (1921 – 1992)
Libertango A. Piazzolla (arrangement door I. Nogueira)

2. 19 Juni 2016
Robert Schumann Dichterliebe Opus 48
Robert Schumann Fantasie Stuecke Opus 12
Tenor: Uros Petrac Piano: Art Zegelaar

3. 18 September 2016
Modest Moussorgsky, Schilderijen tentoonstelling (volledig) uitgebeeld in Dans met Piano.

4.18 December 2016
DOT Strijkkwartet. Programma wordt nog bekend gemaakt.

Wat hebben we in Cafe Klassiek in de lente?

cafe
In de editie van 17 April speelt Casper Belier zijn examen programma. Dat wordt:
– Sonate K300 van W.A. Mozart in F. Deel 1 Allegro.
– Prelude 1913, Maurice Ravel
– Etude Opus 74 no. 2 van Anton Arensky
– Prelude in C# Opus 3 no. 2 van Sergei Rachmaninov
– Prelude uit Suite Bergamasque van Claude Debussy.

In de editie van 15 Mei is Beethoven weer aan de beurt. Nr. 5 in Cm, nr. 8 in Cm (Pathetique) en het laatste deel van Waldstein.

Dan is het alweer Juni en 20 Juni weer met Uros Petrac in LCC ‘t Klooster voor Cafe Klassiek Plus ditmaal Robert Schumann, Dichterliebe.

Steeds om 15:00uur. Geniet van de uitstekende koffie, drankjes en elkaars gezelschap. En onze chefs de cuisine Octavio en Casper. Die natuurlijk ook vast wat meenemen om te laten horen…

Kinderen zijn welkom…

De toegang is gratis, maar U mag wat in de hoed doen. (Drankjes zijn niet gratis.)

Oproep voor evenement 9 Juli met Rotterdams Symfonisch Blaasorkest

We gaan weer een mooie evenementvolle zomer tegemoet. Op zaterdag 9 Juli organiseert De Muziek Experience samen met Rotterdams Symfonisch Blaasorkest een evenement in Afrikaander PARK, bij het Afrikaander plein. Het wordt een openlucht evenement met culturele culinaire hapjes en culturele zaken om te PROEVEN aan cultuur. Art Zegelaar, Octavio Doelwijt en Casper Belier arrangeren een aantal kinderliedjes die met passende verhalen worden uitgevoerd met Musici van Rotterdams Symfonisch Blaasorkest, de Muziek Experience en Semih Arikan Turks koor.

Wij zoeken een 10 tal kinderen uit onze school om drie maanden lang aan een aantal kinder liedjes uit diverse landen te werken, die we met verschillende arrangementen willen uitvoeren. Gedurende die drie maanden leren die kinderen hun stem optimaal te gebruiken. Ook (voor plannen in December in het Theater) gaat het combo dat de Show opende na 18 April verder. Dat combo wordt begeleid door Casper Belier, het kinderkoor door Art. Meld je zo spoedig mogelijk aan en geef aan welke tijden je naar de wekelijkse koor repetitie wil. Dat wordt waarschijnlijk Vrijdag rond 16:30 of 17:00 uur. Laat ons zo spoedig mogelijk weten. Kinderen uit de buurt mogen zich ook aanmelden. Er zijn geen kosten aan verbonden.Comments are closed.