als je serieus vooruit wilt

Nieuwsbrief II-8, September

Nieuwsbrief nummer II/8, September 2015

cropped-Header.png

Mooie start van het nieuwe schooljaar.

StrijkkwartetBenHet nieuwe studiejaar is met twee mooie openlucht evenementen begonnen. 23 Augustus was een prachtige dag, waar vele Rotterdammers besloten hun romantische identiteit wat op te poetsen. En dat deden zo o.a. ook op het Muziek Experience Platform. Het strijkkwartet met Helena Sokolova, Cristi Paul Torcitu, Jani Metsu en Ksenia Ustyuzhanina liet klassieke, barok en romantische geluiden horen en een fan van Michael Jackson, Manuel Eleonora voelde zich in het romantische tijdperk best thuis na het liedje Ben in die verschillende stijlen te hebben gehoord. Al spoedig zat het hele Muziek Experience grasveld vol met picknickers en publiek en mensen die met eigen handen eens een instrument wilden aanraken…

picnic
30 Augustus was ook zo’n mooie dag, waar gezellig klassieke en andere muziek gemaakt werd in de tuin van Afrikaanderwijk. Octavio en Casper waren benoemd tot chefs de cuisine. En dat deden zij heel erg goed en met veel lol. En je weet bij ons gaat het zo, wie goed werkt krijgt …. meer (werk :))…

De groovekings leider Karim had helaas zijn achillespees verrekt, maar collega’s van hem en leerling deden flink hun best op voor hen toch wat vreemde muziek hun toeren te tonen. Iedereen nam gretig deel aan de barbecue en de drankjes, die dus echt goedkoop waren… en het springkasteel is flink gebruikt. Uiteindelijk mochten een aantal leerling een prijs in ontvangst nemen en zover wij weten. Volgend jaar weer dus..

picnic
picnic
picnic
picnic
picnic
picnic

Wat hebben we in Cafe Klassiek deze na-zomer?

cafe
Zondag 20 September 2015 staat de Appassionata van Beethoven op het menu. The one with the Scottish Folksong. Beethoven heeft extra zijn best gedaan op deze sonata, want hij wilde in Engeland doorbreken, vandaar het thema op een schots volksliedje. Het is een van zijn bekendste Sonates geworden. Een concert zonder orkest!
Deze Sonate in Fm wordt gevolgd door een gedeelte van Serge Prokovievs eerste Sonate opus 1 ook in Fm. Een waardige opening voor het nieuwe seizoen… En misschien heeft iemand verder nog wat ‘bij zich’…

De derde zondag in Oktober de 18de is aan de Cello en aan Schubert toegewijd. Laat uw hart verwarmen door het weergeloze Cello spel van Ivan Nogueira-Martinez, onze Cello docent die onlangs zijn Masters in Cello uitvoering haalde op het Rotterdams Codarts.

Op 15 November 2015 speelt Elina Smit, een conservatorium studente uit Antwerpen weer een programma van klassieke piano muziek:
C. Debussy – Ballade
F. Chopin – Etude op. 25 no. 12
A. Scriabin – Etude op. 2 no. 1
S. Rachmaninoff – Elegie op. 3. no. 1
S. Rachmaninoff – Prelude in Gis mineur op. 32 no. 12
F. Schubert – Impromptu no. 2 in As majeur uit 4 Impromptus, op. 142 D. 935
O. Messiaen – Etudes de rhythme: Ile de feu no. 1

Steeds om 15:00uur. Geniet van de uitstekende koffie, drankjes en elkaars gezelschap.

Kinderen zijn welkom…

De toegang is gratis, maar U mag wat in de hoed doen. (Drankjes zijn niet gratis.)

Fout gemaakt bij overzetten telefoon en internet.

Bij het overgaan van onze internet provider naar KPN is een fout gemaakt met telefoon en internet. Daardoor zitten wij van 7 September – 17 September zonder Telefoon en internet. Na wat verbaal geweld van mijn zijde is op 9 September het internet wel al ingesteld. Maar mijn telefoon nummer overzetten schijnt 10 dagen te moeten duren.

Telefoon is dus in die tijd alleen via 06-18963647 mogelijk.

Open Afrikaanderwijk

IvanIn het kader van opening pretoria laan houden de winkeliers een ‘open dag’ op 26 September. De school is de hele dag open voor een kopje koffie en een intake gesprek. We staan als school op de tas, die de winkeliers voor die dag hebben gemaakt en die tas zit vol met aanbiedingen.

U kunt zich inschrijven voor:
– KindiKlas
– Vioolles
– Klarinet les
– Fluitles
– Cello les
– Piano les
– Gitaar/Saz les
– MuziektheorieComments are closed.