als je serieus vooruit wilt

Nieuwsbrief II-7, Juli-Augustus 2015

Nieuwsbrief nummer II/7, Juli-Augustus 2015

cropped-Header.png

23 Augustus 2015, De Dag van de Romantische Muziek

MichaelJacksonOp de dag van de Romantische Muziek heeft de Muziek Experience de taak gekregen een lezing te houden over hoe te luisteren naar klassieke muziek? De doorgewinterde Doelen bezoeker zou daar natuurlijk ook best wat van op kunnen steken, maar we richten ons op mensen, die niet zo vanzelfsprekend een kaartje voor een concert in de Doelen zullen boeken. Na deze dag natuurlijk wel. Op een luchthartige manier, waarbij we Michael Jackson met zijn liedje ‘Ben’ terugsturen naar ‘De Romantiek’ gaan we twee maal op die dag uitleggen hoe de verschillende muziekstijlen in elkaar zitten. En… Mensen hebben daarnaast de mogelijkheid zelf een instrument uit te proberen. Je kunt je daavoor inschrijven op: Inschrijven voor proefles via aanmelden@cultuurbrigade.nl. Doe dat meteen voordat het vol zit. Daarnaast is er ook een uitvoerpodium voor leerlingen en wordt muziek uitgevoerd door:
Viool: Helena Sokolova, Cristi Paul Torcitu
Alt Viool: Ksenia Ustyuzhanina
Cello: Jani Metsu

We sturen Michael Jackson, gedanst door Manuel Eleonora, terug naar de Romantische Periode en daar zetten klassieke componisten hun tanden in het liedje ‘Ben’ van de Jackson Five…

kaartDRM

12.30 – 13.00 Welkom & Introductie
13.00 – 14.00 Lezing Luisteren naar Klassieke Muziek
14.00 – 14.50 Deel I: Proeflessen
15.00 – 16.00 Lezing Luisteren naar Klassieke Muziek
16.00 – 16.50 Deel II: Proeflessen
17.00 – 17.50 Afsluitend concert door deelnemers

Art Zegelaar, oprichter van muziekschool De MuziekExperience in Rotterdam, zal dit jaar zijn kennis van Romantische muziek met ons delen op de Dag van de Romantische Muziek door middel van een leuke lezing en live proeflessen! Zelf een muziek instrument proberen en leren over de muziek tussen de bloemen en de bomen, wat is er nog romantischer dan dit? En wat vindt Art zelf?

Beste Art, wat vind jij typisch romantisch aan Rotterdam?

De diversiteit vind ik heel romantisch, dit maakt Rotterdam echt een hele mooie stad. De architectuur van Rotterdam wordt gereflecteerd in haar bevolking. Het Rotterdamse Zomer Carnaval, natuurlijk. Er is echt heel veel moois. En een stad, waarin zoveel aan cultuur wordt gedaan is natuurlijk super romantisch. En het leuke is, dat Rotterdammers dat niet per se zelf in de gaten hebben. Daarom natuurlijk een dag van de Romantische Muziek in Rotterdam, om ons erop te wijzen…

Dat is zeker waar. En wat vind je zo leuk aan de Dag van de Romantische Muziek?

De mensen die de tijd nemen om zich speciaal mooi aan kleden. Want… Romantiek moet je ‘doen’, moet je vieren, met anderen. Ook de ruime keuze in het programma is heel aantrekkelijk.

En wat vind jij leuk aan het samenwerken met de Dag van de Romantische Muziek?

Ik vind het echt bij ons (De Muziek Experience) passen en vanaf het allereerste moment dat ik kennis maakte met de organisatoren van ‘De Dag van de Romantische Muziek’, is de wisselwerking heel sympathiek geweest.

Wat wil je verder nog delen met de (toekomstige) liefhebbers van de Dag van de Romantische Muziek?

Kom vooral naar het park die dag (23 augustus). Kleed je lekker romantisch aan en geef je over aan een keuze uit de vele mooie dingen die er die dag gaan komen. Ik zal wel alvast verklappen, dat wij (de Muziek Experience) Michael Jackson back to the Romantische periode hebben gestuurd en hij voelde zich daar best wel thuis. In vier verschillende strijk kwartetten gaan we zijn liedje ‘Ben’ spelen om een gevoel van de Romantische tijd te creëren. Want de componisten van die tijd waren, net zoals Michael Jackson dat nu is, razend populair…

zie ook: dagvanderomantischemuziek.nl/

30 Augustus Open Dag met muziek, dans en heerlijke BBQ in de openlucht!

picnicIn de serie Openlucht Theater Afrikaandertuin presenteert De Muziek Experience een Unieke Dag.

We hebben een uniek programma met barbecue van een selectie Wereld, Klassiek en Jazz die we met onze studenten en Rotterdam Zuid willen delen. Docenten en Leerlingen van de Muziek Experience doen er aan mee.

picnicMaar…. We hebben ook een unieke samenwerking met de Groovekings. Deze ultra moderne Dans Groep, die ook vaak in TV shows is te zien, doet mee met hun docenten en leerlingen en… zijn heel erg open om ook in de klassieke arena hun expressie te delen. Dus een break dance op delen uit Beethoven Sonatas? Latin dance op Tangos met het strijk kwartet. kasteelWat hebben we in Cafe Klassiek deze na-zomer?

cafe
Zondag 20 September 2015 staat de Appassionata van Beethoven op het menu. The one with the Scottish Folksong. Beethoven heeft extra zijn best gedaan op deze sonata, want hij wilde in Engeland doorbreken, vandaar het thema op een schots volksliedje. Het is een van zijn bekendste Sonates geworden. Een concert zonder orkest!
Deze Sonate in Fm wordt gevolgd door Serge Prokovievs eerste Sonate opus 1 ook in Fm. Een waardige opening voor het nieuwe seizoen…

De derde zondag in Oktober de 18de is aan de Cello en aan Schubert toegewijd. Laat uw hart verwarmen door het weergeloze Cello spel van Ivan Nogueira-Martinez, onze Cello docent die onlangs zijn Masters in Cello uitvoering haalde op het Rotterdams Codarts.

Op 15 November 2015 speelt Elina Smit, een conservatorium studente uit Antwerpen weer een programma van klassieke piano muziek:
C. Debussy – Ballade
F. Chopin – Etude op. 25 no. 12
A. Scriabin – Etude op. 2 no. 1
S. Rachmaninoff – Elegie op. 3. no. 1
S. Rachmaninoff – Prelude in Gis mineur op. 32 no. 12
F. Schubert – Impromptu no. 2 in As majeur uit 4 Impromptus, op. 142 D. 935
O. Messiaen – Etudes de rhythme: Ile de feu no. 1

Steeds om 15:00uur. Geniet van de uitstekende koffie, drankjes en elkaars gezelschap.

Kinderen zijn welkom…

De toegang is gratis, maar U mag wat in de hoed doen. (Drankjes zijn niet gratis.)

KindiKlas

poppenkindVoor September is inschrijving voor KindiKlas weer open. Schrijf U in of laat uw kind op de wachtlijst plaatsen.

U kunt kinderen aanmelden op 010-7955575.

Cello Lessen

IvanDe Muziek Experience wil graag Cello sectie versterken en nodigt speciaal jonge kinderen uit om de Cello op te pakken.

Kan de Muziek Experience op weg naar een heus eigen orkestje/ensemble?

Geinteresseerden kunnen zich aanmelden op 010-7955575.Comments are closed.