als je serieus vooruit wilt

Nieuwsbrief IX/2, Mei 2022

Belangrijke agenda data voor Muziek Experience

Hier volgen een aantal data voor de 2de helft van 2022 die belangrijk zijn voor onzee leerlingen:

18 Juni 2022 Masterclass en Concert voor onze gevorderden

We hebben met onze show in Maart gezien, wat een fijne ruimte en vleugel Oude Kerk in Charlois biedt en daar maken wij graag weer gebruik van.
Onze gevorderden zijn 18 Juni weer aan de beurt en die hebben weer keihard gewerkt aan fantastische Piano Muziek. Het concert begint om 19:30, maar ‘s middags om 14:00 leven onze deelnemers zich al in en nemen hun programma door op de vleugel. En daarbij worden ze onder de vleugels genomen van niemand minder dan Mariette Petkova, een van Nederlands bekendste concert pianisten. Een serieuze zaak, dus!!

We mogen bijzondere muziek verwachten. Jonge mensen die grote muziek spelen.

  • W.A. Mozart: Sonate in C
  • C. Debussy: La Fille aux cheveux de lin
  • C. Debussy: Deux Arabesques
  • S. Rachmaninov: Prelude in G# Opus 32 no.12
  • F. Chopin: Rainddrop Prelude
  • F. Chopin: Nocturne in Bbm Opus 9 no. 1
  • F. Schubert: Impromptu Opus 142 no. 2 in As
  • C. Sinding: Rustles of Spring
  • F. Mendelssohn: Andante en Rondo Capricioso

Een heerlijk programma, waarvan ik wil dat alle leerlingen komen luisteren en zich laten inspireren. Daarom mogen leerlingen dan ook gratis komen luisteren. Ouders/Begeleiders betalen 5.00 Euro voor een kaartje.

En… wie een kaartje heeft voor het concert mag ook de Masterclass met Mariette Petkova bijwonen.

Zet dit evenement hoog in je agenda en neem vrienden en familie mee!!
Onze deelnemers verdienen deze speciale dag…

Picnic in het Park bij Afrikaanderwijk 28 Augustus 15:00

Muziek maak je natuurlijk ook voor de gezelligheid. Daarom hebben we dit jaar weer een picnic/barbecue in het Park. En daar zetten we onze piano neer en nemen onze docenten en leerlingen hun instrumenten mee en gaan we lekker spelen.

We hebben een speciale succes formule voor het eten. Veel en goedkoop. En Halal. voor 50 cent koop je consumptie bonnen en die wissel je in voor een hapje, een vlees stick een drankje of andere versnapering en intussen genieten van muziek.

Oh ja.. En spelletjes doen we ook nog. Als we voldoende toezichthouders hebben (aanmelden?) kunnen we het sport springkasteel weer aan laten draven.

Alles voor een leuke middag.

Vrijdag 28 Oktober 2022 20:00 Jazz met Ferhat Oz en S’yo Fang


Wisten jullie dat een van de beste Jazz zangers in Rotterdam, toevallig ook bij ons zangles geeft? En dat hij wordt begeleid door of zichzelf of door een van de beste Jazz begeleiders alhier? Nu. Dan weten jullie dat nu.

En die spelen 28 Oktober in de Oude Kerk in Charlois. Zeker een agenda punt. Gewoon komen luisteren om te zien of ik gelijk heb.

Kaartjes: Volwassenen 10 Euro, kinderen tot 16 jaar 5:00 Euro.
Leerlingen Muziek Experience gratis.

Online Show op TheaterDeMuziekExperience.online

cafeWe hebben al zo veel online ervaring!! En die willen we graag blijven benutten. We houden onze leerlingen wel bezig en over de zomermaanden maken we weer opnames van muziek met onze leerlingen. En daarvan maken we weer een grappige, mooie, ontroerende show, die online wordt bekeken en bewaard. Gaat in premiere op 16 Oktober 2022 om 18:00…
Op Theater de Muziek Experience punt online

Kijken dus en de vorige shows staan er ook nog op. Rustig weer eens bekijken.

Buurt projecten in de school vakantie in de herfst en einde jaar

Maar we zijn er nog niet. We houden de buurt ook bezig. In de school vakanties in herfst en winter… Met veel spel en workshops voor kinderen en de buurt. En wisten jullie dat de kinderen in onze buurt ook best een koor zouden kunnen gaan maken? Meld je aan. En doe mee!!

Beethoven Sonatas op Youtube en Instagram

cafeJullie hebben het wel gemerkt vast. Dekking zoeken? Art is weer druk in de weer met Beethoven Sonatas. Hij gaat per toonsoort door de Sonatas heen en op dit moment staan alle C-mineur sonates er al op en is C-majeur aan de beurt. Dan volgt C# en D en U raadt al hoe het dan verder gaat. Neem een abonnement op het kanaal De Muziek Experience en U kunt het volgen.

Sonate no.5 Opus 10 no. 1 in Cm
Sonate no.8 Opus 13 in Cm Pathetique
Sonate no.32 Opus 111 in Cm
Sonate Opus 2 no.3 in C
Sonate Opus 53 in C Waldstein
Sonate Opus 27 no. 2 in C# Mondschein (met dans)
Sonate Opus 31 no. 2 in Dm Storm

Daar zit al heel wat bekends tussen. En… ze blijven komen… Geen ontkomen aan…Comments are closed.