als je serieus vooruit wilt

Nieuwsbrief IX-1, Maart 2022

Uitvoering 2022, Look at the Stars

cafeWe hebben 30 Oktober 2021 de live show uitgesteld tot Zaterdagavond 12 Maart om 19:00 en dat gaat nu dus zonder beperkingen gebeuren. Dat gaat plaatsvinden in de Oude Kerk Charlois Charloisse Kerksingel 35 3082 DA Rotterdam (Charlois).

Daar hebben we vorig jaar in Juni ook ons pianisten debut concert gehouden en dit lijkt ons een goede gelegenheid om onze leerlingen op te splitsen in Beginners/Intermediair en Gevorderden. Zo kunnen we een leuke voorstelling maken waar onze minder gevorderde leerlingen centraal staan. In Juni gaan we dan weer een serieus concert doen met onze gevorderde leerlingen.

Natuurlijk is Pops weer van de partij, gespeeld door Henk Vermeulen en wellicht komt nog een verrassingsgast, maar… dat verklappen we natuurlijk niet.

Kom met zoveel mogelijk en kom luisteren naar onze viool- gitaar- zang- en pianoleerlingen. We gaan er een gezellige boel van maken.

Kaartjes: Volwassemen 5 Euro, kinderen tot 16 jaar 2.50 Euro. Leerlingen Muziek Experience gratis.

Beethoven Sonatas op Youtube en Instagram

cafeArt is weer druk in de weer met Beethoven Sonatas. Gaat hij het deze keer volbrengen? Hij gaat per toonsoort door de Sonatas heen en op dit moment staan alle C-mineur sonates er al op en is C-majeur aan de beurt. Dan volgt C# en D en U raadt al hoe het dan verder gaat. Neem een abonnement op het kanaal De Muziek Experience en U kunt het volgen.

Sonate no.5 Opus 10 no. 1 in Cm
Sonate no.8 Opus 13 in Cm Pathetique
Sonate no.32 Opus 111 in Cm

17 April Paaszondag

cafecafeWe gaan er weer een leuke dag van maken, want het succes vorig jaar was zo overweldigend, dat we weer leuke dingen gaan doen in de wijk. We hebben een enorm chocolade paasei als hoofdprijs en wel 10 grote paashazen. Daar moet je dan wel wat voor doen. Je moet de puzzel oplossen, waarvoor je de verstopte eieren moet vinden. Dat kan je doen 17 April van 10:00 tot 13:00. Maar je moet ook de paaskaart heeeel erg mooi inkleuren om te winnen.

Maar daar blijft het niet bij. We gaan die middag gewoon door met er een leuke boel van maken. Er komen 2 sport en avontuur spring kussens en docenten zijn beschikbaar om bezoekers een proefles of andere informatie te geven over muziek leren bij ons. En… aangezien het in April Ramadan is, gaan we met de buurt zogauw het donker wordt gezellig de dag afronden met versnaperingen en verfrissingen.

Leerlingen van groep 7 en groep 8

cafeTwee weken geleden heeft de Muziek Experience met een groep leerlingen van groep 7 en groep 8 Codarts bezocht. Dit was een fijne gelegenheid om hun school Havo/VWO voor muziek en dans te bezoeken en te leren kennen.

Dat is voor ons prettig, om te weten hoe we leerlingen aansluitend kunnen voorbereiden, als ze eventueel interesse hebben om op zo’n school hun middelbare schooljaren door te brengen. Bart vd Roer nam de ‘klassieken’ onder zijn hoede en Walter Bertram ontfermde zich over de Pop/Jazz geinteresseerden. Serious Business!Comments are closed.