als je serieus vooruit wilt

Nieuwsbrief IV-1, Januari 2017

Nieuwsbrief nummer IV/1, Januari 2017

cropped-Header.png

Interview met Lotta Huijbregts

cafe
Dit is de eerste in een serie Video Interviews, waarin onze studenten muziek spelen en vertellen waarom ze dat zo leuk vinden.

In deze eerste Lotta Huijbregts, Piano. Klik op het plaatje links om de link te openen en naar het interview te luisteren.

Familie Musical Aladdin

cafecafeWij hadden het er maar druk mee. Vrijdag 9 December om 19:30, Zaterdag 10 December om 19:30 en Zondag 11 December om 15:00 werd de Kerst Musical Aladdin uitgevoerd. Daar ging heel wat voorbereiding in, maar het resultaat mocht er wel wezen. Hoekmaat had de decor panelen gemaakt en NIFFO had ze opgeschilderd. De muziek was uitgebreid gerepeteerd met de liedjes en ons kinderkoortje. Casper Beleir, Ivan Nogueira en Guilherme Marques maakten daar mooie begeleidingen voor en met Cello en Viool erbij, dat werd wel heel erg gewaardeerd. En dan de inzet van de spelers zelf. Batuhan zette een sterke Aladdin neer en het publiek heeft intens meegeleefd en gereageerd op de humorvolle ontwikkelingen rond Weduwe Twanky, de buurvrouw, Abanazette en Abanazar, de Slaaf van de Ring en de Geest uit de fles. Princes Jasmine en de Keizer en Keizerin waren prachtig gekostumeerd. Politie agent Bert en WishieWashie waren kostelijk. Allemaal hartelijk bedankt.

Informatie kunt U vinden op onze Facebook pagina voor de Musical.

Cafe Klassiek PLUS 19 Maart 2017

Natuurlijk gaan we door met ons Cafe Klassiek PLUS programma, waarin we mooie – meestal – klassieke muziek delen in het Theater. We gaan weer een programma doen met Uros Petrac op zondag 18 Juni, waarin we Cole Porter en Schubert gaan combineren. Om verliefd op te worden toch? Het DOT kwartet gaan de serie openen op 19 Maart met een klassieke setting voor … Jazz! En natuurlijk weer Dans op piano muziek op 17 September. Houdt ons programma in de gaten!

Octavio Doelwijt 1999

cafeOctavio Doelwijt heeft zijn weer nieuwe liedje dit keer gespeeld met de strijkers van Ars Musica. Dat gebeurde in een evenement op de kop van Zuid “Zingen met Zuid”. Dat was een heel succesvol gebeuren op 17 December in de bomvolle koningskerk. Octavio had zijn geboorte gevierd met een eigen liedje daarvoor 1999 en Art arrangeerde daarvoor een samenspel met strijk orkest. Goed gedaan, Octavio en het smaakte weer naar meer. Wat ook komen gaat, want de musici van Ars Musica vonden het ook heel leuk. Art dirigeerde Octavios stukje, maar verder stond de leiding onder Michiel van Vliet.

Vakantie op een kasteeltje

cafeDe tijd tussen Kerst en jaarwisselijk heeft Art heerlijk kunnen uitrusten. Nu ja! Uitrusten? Zit hij weer te spelen!

Talent klas 2017

Voor de dapperen onder de leerlingen begint er weer een groepsles op Donderdag avonden om 19:00. Een viertal leerlingen gaat dan weer beginnen met serieuze voorbereiding voor muziektheorie graad 5 en improvisatie, accoorden leer en intensieve gehooroefeningen. De muziek theorie wordt afgerond met een examen in Juni. Voor de harde werkers, die hun muziek heel serieus nemen…

En wanneer gaat onze show dan plaatsvinden?

Natuurlijk zitten we alweer te popelen voor onze studenten show. Maar we vinden Februari een beetje te vroeg, we zijn allemeel nog moe van de drukke decembermaand. Die gaat wel gebeuren natuurlijk, maar ergens in April of Mei. Dus genoeg tijd om ons serieus daarvoor te gaan voorbereiden. En ditmaal natuurlijk laten we ons kinderkoortje niet meer los! Die hebben laten zien, dat ze zo goed zingen kunnen…Comments are closed.