als je serieus vooruit wilt

Nieuwsbrief II/5, Mei 2015

Nieuwsbrief nummer II/5, Mei 2015

cropped-Header.png

Dze Show of dze Year, 12 Juni 2015, LCC ‘t Klooster

show
DzeShow

Op veelvuldig verzoek!

Onze eerste Rotterdamse studenten Show was een groot success en we doen het in eigen wijk, in LCC ‘t Klooster op het Afrikaanderplein nog eens dunnetjes over. Een wervelende show met wat onze studenten gepresteerd hebben op Viool, Cello, Piano, Zang en Gitaar gebied. Miss DorY en Nanda Akkerman treden ook op en dan natuurlijk zorgen Pops en Elmo voor het nodige commentaar en doet Drs. Chil D. Prodigy PhD ook mee misschien dit keer!

We hebben twee prijzen, die voor het oog van de camera nogmaals uitgereikt worden. Het publiek kiest hun favoriete uitvoering voor de publieks prijs en we hebben een ‘Student of the Year award’. Bovendien zijn er een aantal studenten die een Certificaat krijgen plus de ‘Band’ van hun verworven graad! We beginnen om 19:30 en de Show duurt tot ongeveer 21:15. In de pause zijn consumpties beschikbaar.

Het wordt dus een fantastische show, waarin vooral het werk van de studenten bewonderd kan worden. Het is dus een regel dat iedereen tot het einde blijft, want dat is natuurlijk een reuze spannend moment.

Cafe Klassiek

cafe
studio
Zondag 19 April heeft iedereen kunnen genieten van de franse liederen gezongen door Marianne van de Heuvel begeleid door Geert Woltjer.

De editie van 17 Mei 2015 is weer cool aan Beethoven gewijd en wel met de heel uitzonderlijke laatste sonate van Beethoven Opus 111 in c-mineur. Vooral het laatste deel met referenties naar de Boogie en minimal music is opmerkelijk. Maar het openingsdeel is ook niet mis. Een Cafe Klassiek editie om niet te missen, maar gelijktijdig deze Sonate is niet voor mensen die het vertrouwde pad niet willen verlaten.

Geniet van de uitstekende koffie, drankjes en elkaars gezelschap.

Kinderen zijn welkom…

De toegang is gratis, maar U mag wat in de hoed doen. (Drankjes zijn niet gratis.)

14 Juni Cafe Klassiek in de TUIN!

picnicIn Juni is Cafe Klassiek niet op de derde zondag maar op de tweede. Namelijk 14 Juni. En het is een bijzondere editie, want deze zal in Afrikaandertuin bij de Munt plaatsvinden. We hebben twee slots en speciaal voor die dag een bijzonder programma. Een slot 14:00 en een om 16:30. De programmas zijn niet hetzelfde. We doen deze Cafe Klassiek in samenwerking met Project Tentakel, die cultuur evenementen in de wijk organiseert.

Songs of Travel, Vaughan Williams met Uros Petrac

Uros-petracUros-petrac
Wie de kans in November heeft gemist, kan alsnog van deze cyclus genieten. Zondag 3 Mei zingt Urus het hele programma in Breda in de Waalse Kerk.

Uros zal de hele cyclus van de Songs of Travel van Vaughan Williams zingen. Na een paar Preludes van Claude Debussy voor Piano solo zal Uros het programma voortzetten met een selectie uit Robert Schumann ‘Dichterliebe’.

Piano: Art Zegelaar
Tenor: Uros Petrac
Songs of Travel, Vaughan Williams
Selectie uit Preludes, Debussy
Selectie uit Dichterliebe, Robert Schumann

De dag van de Romantische Muziek

De Muziek Experience heeft een speciale sectie op de Dag van de Romantische Muziek 23 Augustus 2015 en daar geven we introducties in luisteren naar Klassieke Muziek voor ‘dummies’, ervaringen in het leren van muziek en proeflessen en dergelijke.. Elmo en Pops doen ook mee in de kindersectie…

KindiKlas

poppenkindKindiKlas is tot de zomervakantie voor inschrijving gesloten. Voor nieuwe KindiKlas sessies beginnend in September kunt U zich nog wel inschrijven of op de wachtlijst plaatsen.

U kunt kinderen aanmelden op 010-7955575.

Cello Lessen

IvanDe Muziek Experience wil graag Cello sectie versterken en nodigt speciaal jonge kinderen uit om de Cello op te pakken.

Geinteresseerden kunnen zich aanmelden op 010-7955575.Comments are closed.