als je serieus vooruit wilt

Nieuwsbrief II,2 Februari 2015

Nieuwsbrief nummer II/2 Februari 2015

cropped-Header.png

Dze Show of dze Year, 22 Februari 2015, Zuidplein Theater

show
DzeShow

Eindelijk is het zo ver! Onze eerste Rotterdamse studenten show zal op Zondagmiddag 22 Februari plaatsvinden in de kleine zaal van theater Zuidplein. Een wervelende show met wat onze studenten gepresteerd hebben op Viool, Cello, Piano, Zang en Gitaar gebied. Miss DorY en Nanda Akkerman treden ook op en dan natuurlijk zorgen Pops en Elmo voor het nodige commentaar en doet Drs. Chil D. Prodigy PhD ook mee!

We hebben twee prijzen. Het publiek kiest hun favoriete uitvoering voor de publieks prijs en we hebben een ‘Student of the Year award’. Bovendien zijn er een aantal studenten die een Certificaat krijgen plus de ‘Band’ van hun verworven graad! We beginnen om 15:00 en de Show duurt tot ongeveer 16:45. In de pause zijn consumpties beschikbaar in de bar van het theater. Er komt een heus kasteel van waaruit de studenten met hun bijdrage beginnen.

Het wordt dus een fantastische show, waarin vooral het werk van de studenten bewonderd kan worden. Het is dus een regel dat iedereen tot het einde blijft, want dat is natuurlijk een reuze spannend moment. En dan is er aan het einde een ‘spring feestje’ in het kasteel onder muziek van de band Hoekmaat.

Cafe Klassiek

cafe
studioOnze zondag middag concerten hebben een nieuw jasje. We gaan meer gasten krijgen, die serieus mooie muziek kunnen delen soms als open podium en soms als volledig programma. Daartussendoor geweven blijven we doorgaan met onze ‘Beethoven is Cool’ serie, waarin we Beethoven’s piano sonates onder de loep nemen.

De volgende zondag is 15 Maart met 2015 om 15:00 met delen uit het Piano Concert in D mineur van J.S. Bach, dat met een paar strijkers wordt uitgevoerd en Beethoven’s Sonate Opus 111 in Cm. ‘the one with the Boogie’. Beethoven’s mysterieuze tijdloze laatste Sonate. Geniet van de uitstekende koffie, drankjes en elkaars gezelschap. De toegang is gratis.

Drankjes zijn niet gratis.

Kinderen zijn welkom…

Vaughan Williams met Uros Petrac

Uros-petracUros-petrac
In Maart staat Vaughan Williams Songs of Travel tweemaal op de agenda. Wie de kans in November heeft gemist, kan dus alsnog van deze cyclus genieten.

1 Maart zingt Arjan van Etten de cyclus in de Bas Bariton versie in de kerk van de Apostolische Gemeenschap in Delft om 11:30 uur.

Zaterdag 14 Maart zingt Uros Petrac de cyclus in de Tenor versie als lunch concert in Dordrecht om 13:00 in de Trinitatis Kapel.

Na een paar Preludes van Claude Debussy voor Piano solo zal Uros het programma voortzetten met een selectie uit Franz Schuberts ‘die Winterreise’. Arjan van Etten heeft daarvoor in de plaats voor Franse liederen van Faurre en Debussy gekozen.

Jesus Christ Superstar

Zondag 29 Maart 2015 is Palmzondag. Op deze dag wordt altijd liturgisch veel aandacht besteed aan het passie verhaal. In context van de dienst zal in de kerk op het Breeplein met een extra grote koorbezetting Jesus Christ Superstar in de dienst worden gezongen. Art Zegelaar zal deze bezetting dirigeren. In de volgende Nieuwsbrief zullen we daar nader op ingaan.

KindiKlas

poppenkindKindiKlas begint na onze show in Februari weer en inschrijving voor kinderen van 4 en 5 jaar staat weer open. De evaluatie vorig is jaar goed geweest. De format is goed bevallen en de kinderen worden niet alleen bezig gehouden. Ze leren vrij veel en de bedoeling is inderdaad om ze klaar te maken voor een individuele muziek les in het instrument van hun keuze.

U kunt kinderen aanmelden op 010-7955575.Comments are closed.