als je serieus vooruit wilt

Nieuwsbrief II/1, Januari 2015

Nieuwsbrief nummer II/1 Januari 2015

cropped-Header.png

Film over De Muziek Experience wint eerste prijs op Hogeschool Rotterdam Filmfestival 2014film


Op 18 December 2014 werd in de LantarenVenster het Hogeschool Rotterdam Film Festival gehouden. Dat is een evenement waar de studenten hun corporate afstudeer filmpjes konden vertonen. Dit jaar was het afstudeer thema Afrikaanderwijk.

Wij zijn er trots op dat het filmpje over ‘De Muziek Experience’ was gekozen tot beste film in de categorie “Positiviteit in Afrikaander wijk”.

“De 5 studenten van het team waren erin geslaagd een samenhangend verhaal neer te zetten, met goede weergave van de verscheidenheid in Afrikaander wijk. Het filmpje had een positieve uitstraling, ‘je werd er blij van’, en was knap opgezet rondom de verscheidenheid aan studenten en de plaats in Afrikaanderwijk”, aldus de jury…

Daisey van Eijk
Nikki van broekhoven
Lara Hartman
Manon van der Have
Veerle Put

Cafe Klassiek

cafe
studioOnze zondag middag concerten hebben een nieuw jasje. We gaan meer gasten krijgen, die serieus mooie muziek kunnen delen soms als open podium en soms als volledig programma. Daartussendoor geweven blijven we doorgaan met onze ‘Beethoven is Cool’ serie, waarin we Beethoven’s piano sonates onder de loep nemen.

De eerste zondag is 18 Januari 2015 om 15:00 met Beethoven Sonate Opus 28 in D (de pastorale) en Sonate Opus 10 no. 2 in F. Twee heel vrolijke Sonates en door omstandigheden is die Pastorale nog steeds niet volledig aan bod gekomen. Bij deze dus. Geniet van de uitstekende koffie, drankjes en elkaars gezelschap. De toegang is gratis.

Drankjes zijn niet gratis.

Kinderen zijn welkom…

Drukke kerst dagen

anthony
We zijn druk in de weer geweest met de Kerstdagen. Veel evenementen en veel dirigeren. Met Helena Sokolova, viool en koor Cantu hebben we een mooi kerst programma gedaan. We hebben Kerstliedjes begeleid in Hannie Dekhuizen voor de bejaarden daar. Een Benefiet concert voor een kerk in Charlois, waar we zowaar Anthony Whanga onze Theorie student tegenkwamen in het combo van Miss Dory. En meerderde kerst concerten met Beethoven. En dan nog een prijs voor ons filpje ook nog. We wensen iedereen, die ons meegeholpen heeft en 2014 heeft mogelijk gemaakt een goed 2015 toe. Dat is iets om op te bouwen.

Dze Show of dze Year, 22 Februari 2015, Zuidplein Theater

show
Onze eerste Rotterdamse studenten show zal op Zondagmiddag 22 Februari plaatsvinden in de kleine zaal van theater Zuidplein. We beginnen om 15:00 en het duurt tot ongeveer 17:00. In de pause zijn consumpties beschikbaar in de bar van het theater. Er komt een heus kasteel van waaruit de studenten met hun bijdrage beginnen en natuurlijk zorgen Pops en Elmo voor de nodige commentaar. Een selectie van de beste artiesten uit de wijk in Rotterdam Zuid doet ook mee en het wordt dus een fantastische show, waarin vooral het werk van de studenten bewonderd kan worden. Het publiek kiest aan het einde hun eigen favoriete uitvoering, die dus een prijs krijgt. Maar er is ook nog een algemene prijs uitreiking aan het einde, waarin een aantal van de studenten hun eerste certificaten krijgen uitgereikt. Het is dus een regel dat iedereen tot het einde blijft, want dat is natuurlijk een reuze spannend moment.

Exams Theorie

anthonyDit jaar gaan de eerste studenten een heus examen doen bij de Engelse Examen board ABRSM. Ze gaan Muziek Theorie graad 5 zitten en moeten daarvoor 2 uur zwoegen op Theorie vragen. Dat is niet niks en gaat nog in het Engels ook. Ze bereiden zich samen met Art voor iedere dinsdag avond met een gemeenschappelijke theorie les. De Studenten zijn:anthony

  • Anthony Wanga
  • Octavio Doelwijt
  • Casper Belier

Veel success toegewenst!

KindiKlas

poppenkindKindiKlas begint na onze show in Februari weer en inschrijving voor kinderen van 4 en 5 jaar staat weer open. De evaluatie vorig is jaar goed geweest. De format is goed bevallen en de kinderen worden niet alleen bezig gehouden. Ze leren vrij veel en de bedoeling is inderdaad om ze klaar te maken voor een individuele muziek les in het instrument van hun keuze.

U kunt kinderen aanmelden op 010-7955575.

Houdt U van zingen?

margje1Margje2Margje Ottenvanger heeft het jaar in de Muziek Experience geopend met een workshop zingen op zaterdag 3 Januari 2015. Er was veel animo en der komt een pop-koor BEGIN uit voort, dat binnenkort op maandag of woensdag van start wil gaan. U kunt zich aanmelden bij de Muziek Experience via 010-7955575 of langskomen en daar een inschrijvings formulier voor het popkoor invullen.Comments are closed.