als je serieus vooruit wilt

Nieuwsbrief I,3 September 2014

Nieuwsbrief nummer I,3 September 2014

cropped-Header.png

Bij de opening van NIFFO op 9 Augustus had Octavio Doelwijt zijn eerste publiek.

katy octavio
Zaterdag 9 Augustus opende Zoe Cochia de nieuwe galerie NIFFO, salon der herinneringen. Er worden nieuwe werken getoond van kunstenaars in Rotterdam Zuid.

NIFFO zet eigen kwaliteiten en netwerk in voor lokale en mondiale interactie en communicatie door middel van tentoonstellingen, workshops en educatieve projecten (ter ondersteuning van de tentoonstellingen).

zoa2 Zoa Moeniralam opende met een fascinerende dans op Beethoven en Satie en Octavio Doelwijt inspireerde velen met zijn aan Michael Nyman refererende pianospel. Maar Mozart kreeg ook een beurt in de vorm van een jazzy bewerking van de Turkse Mars.

Octavio kan maar moeilijk van een piano afblijven, dat is duidelijk.

Het NIFFO is gevestigd op Pretoria laan no. 4 en als U wat met beeldende kunst en kleding ontwerp heeft moet U zeker eens binnen lopen. En als U daar dan toch bent kunt U wellicht ook gelijk even van bij Rotterdamse Confituur binnen lopen en daar genieten van uitstekende koffie.

Opening en Open Dag voor De Muziek Experience

OpenDay

We hebben zelf ook een beetje een opening.

Want vanaf 1 september gaan we pas ‘echt’ open. Op zaterdag 6 September vanaf 11:00 ‘s morgens is er gelegenheid ‘to meet us, see us and talk to us’.

Het hangt een beetje van het weer af of we ook buiten voor de school wat kunnen doen, maar elk van de docenten heeft hun muziek instrumenten bij zich en zullen in kleine programmaatjes van 10 minuten geregeld van zich laten horen. Daarnaast kunnen zij mensen spreken, en zelfs zonodig een proefles geven, en ja, die mag iedereen bijwonen. Of kom gewoon langs om ons succes toe te wensen en van een drankje of thee met wel heel speciale ‘gezonde’ koekjes van Sabrina Doelwijt te genieten.

Als je je instrument wilt meenemen en met ons wilt meespelen, dan mag dat ook.

Kindi Klas

kind1

poppenkast4

Op vrijdag 5 September gaat onze eerste Kindi Klas van start. We hebben een leuke curriculum geschreven voor kinderen van 4 en 5 jaar en daarmee springen we in op de behoefte die bestaat om kinderen zo vroeg mogelijk vertrouwd te maken met aspecten, die met muziek leren te maken hebben. Dat gebeurt spelender wijze.

De Kindi Klas gaat in kleine groepen en het is gewenst dat de ouders bij de les aanwezig te zijn, zodat ze ook thuis met het materiaal aan de slag kunnen.

De Kindi klas wordt gegeven door Helena Sokolova met hulp van Art en Ronald Rote.

Elmo en Pops hebben er zin in…!!

Zondag Middag Concerten

BeethovenPosterWe gaan natuurlijk ook weer door met onze Zondag Middag Concerten. Het is weer raak in de Beethoven is Cool serie op 21 September 2014 om 15:00 in Bloemfonteinstraat 39 3072HC Rotterdam. Dan wordt de populaire Mondschein Sonata in zijn geheel gespeeld gevolgd door de razend moeilijke Opus 2 no. 3:

Kinderen zijn welkom…

Op 19 October is het de beurt aan Eren Aksahin en Anahid Khatcharessian om van zich te laten horen. Eren speelt Baglama en Anahid Tango Piano. Een veelbelovende combinatie, die niemand zich zou moeten laten ontgaan.

Dan op 16 November staat Urac Petrac in de startblokken om zijn geliefde Songs of Travel van William Vaughan te laten horen. En pas daarna wordt het roer weer gegeven aan Beethoven.

Maar stay tuned… Er komen nog veel meer spannende evenementen aan dit jaar…

Kinderen zijn welkom…Comments are closed.