als je serieus vooruit wilt

Nieuwsbrief I,2 Juli 2014

Nieuwsbrief nummer I,2 juli 2014

cropped-Header.png

2e Zondagmiddag Concert inmiddels achter ons.

Cool2_2 Cool2_1
In de Beethoven Sonate Serie heeft het tweede zondag-middag concert inmiddels alweer plaatsgevonden. Zoals gewoonlijk komen de eerste gasten rond half drie al binnen en kunnen ze een plaatsje zoeken met een kopje koffie of een glas wijn.

Art vertelt wat over de Sonates, die gespeeld worden en deze keer was dat de Therese Sonata (Opus 78) en de Storm (Opus 31 no. 2), die erg tot de verbeelding spreken.

hugo.pngHet was erg leuk hoe Art het verband legde tussen de Therese Sonata, Für Elise en het laatste deel van ‘de Storm’.

Na het concert bleef iedereen nog gezellig door babbelen en een van de gasten (Gerard Scherff) improviseerde nog op de piano, wat erg indrukwekkend was.

Open Dag voor De Muziek Experience

Op zaterdag 6 september 2014 heeft ‘De Muziek Experience’ op Bloemfonteinstraat 39 een open dag. Alle leraren zullen dan op de straat voor de school spelen en er is thee/koffie/koekjes en iedereen kan binnenlopen op de muziek school en met ons kennis maken.

Interview met Honnea Chan

Cool1

M: Hallo Honnea, waarom speel je piano en hoe oud ben je?

Honnea: Ik ben negen jaar en ik vind piano spelen leuk, vooral als ik droevig ben. Als ik dan piano heb gespeeld ben ik daarna niet meer droevig.

M: Wat is je favoriete muziekstukje ?

Honnea: Ik vind ‘Sailor’s Dance’ het leukste, omdat ik het gevoel heb dat ik dans als ik het speel. Daarna is ‘de Clown’ heel erg leuk, omdat het een goed gevoel geeft en weer wat moeilijker is, dus weer een stapje vooruit.

M: Hoe gaat een muziekles dan?

Honnea: Mijn piano leraar is in Nederland, maar ik ben in Nieuw Zeeland. Mijn muziek gaat door het internet. Ik zie mijn leraar dus op mijn computer. Dat is wel heel grappig, maar je moet heel goed opletten. Maar we spelen ook samen. Hij begint dan en dan kan ik meespelen. Als ik iets fout doe dan vertelt hij me dat. Gmail is een beetje als Skype en meneer Art laat me zien hoe ik mijn hand moet houden en dergelijke dingen.

Play Video

M: Waarom heb je je muziekles op deze manier?

Toen meneer Art nog in Nieuw Zeeland was ging ik naar zijn studio, maar ik was heel verdrietig toen hij wegging. Ik wilde toen geen piano meer spelen, maar toen hebben we het internet geprobeerd en dat is leuk. Gaat wel eens mis met de telefoonlijn, als er een storm is of zo.

M: Welke muziek vindt je leuk?

Rock muziek, want ik vind het geluid van Rock leuk, dat geeft me een heel wonderlijk gevoel.

M: En wat doe je het liefst op school?

Het liefst doe ik English Grammar. Maar dat is ook omdat mijn Engels Boek heel veel coole activiteiten heeft. Dus vind ik Engels leren leuk.

Click on image to play video…

TV opnames in ‘De Muziek Experience’

zapp
Voor het televisie programma ‘Dus ik ben JR… ‘ van Zapp kwam een heel studio team naar ‘De Muziek Experience’ om een proefles op te nemen van ‘Pauline’ die met een Zuiderling zo’n proefles kwam nemen. Er zal heel wat geknipt worden want we zijn in totaal twee uur aan het opnemen geweest. Het programma zal in November worden uitgezonden.

tvPauline had een brief voor een sportschool in het Pools vertaald, daarmee een Zuiderling verdiend en daarmee een proefles Piano genomen
bij ‘de Muziek Experience’ . De geluidsman zit in de Vensterbank twee camera mensen een op de voorgrond en een achter. De regisseur zit op de grond. En Pauline natuurlijk achter de piano.

Volgende Zondag middag Concert

Het volgende Zondag middag Concert in de Beethoven is Cool serie is op 21 September 2014 om 15:00 in Bloemfonteinstraat 39 3072HC Rotterdam. Dan wordt gespeeld:

Opus 27 no. 2 in C#m (Moonlight Sonata)
Opus 2 no. 3 in C

Kinderen zijn welkom…Comments are closed.