als je serieus vooruit wilt

Nieuwsbrief I, 6 December 2014

Nieuwsbrief nummer I,6 December 2014

cropped-Header.png

Zondag Middag Concerten

kerstWe hebben een drukke maand achter de rug. We hebben op 16 November de prachtige Vaughan Williams Songs of Travel met Tenor Uros Petrac gedaan met de preludes van Debussy. De beoordeling van het concert was extreem hoog en het was heerlijk om te doen. In Amsterdam hebben we de cyclus nog eens dunnetjes overgedaan met Arjan van Etten in Cantina Vocaal. Ook een heerlijk evenement, met gezellig diner achteraf. uros

Deze maand hebben we een speciale Kerst Editie van de Beethoven is Cool serie. De ‘pastorale’ Opus 28 is een echte Kerst Sonate en daarna hebben we een heerlijke mix met jazzy en kerst klassiekers voor Viool en Piano. Helena Sokolova, onze viool docente, speelt heel erg mooi en gevoelig. We maken de Kerst sfeer kompleet met glühwein, warme chocolade melk en heel veel lekkers. Speciaal welkom voor kinderen en we hopen veel van onze leerlingen te zien die dag.

Maar December is natuurlijk een drukke maand voor ons. Veel Dirigeren. Kerst evenementen bij Humanitas en een benefiet concert in Charlois op Zaterdag 20 December. Volgend jaar uitrusten en weer afslanken…

Kinderen zijn welkom…

Sinterklaas zoals het hoort

sint5sint4In samenwerking met Albeda College en de Zuiderling heeft Art deze maand laten zien dat Sint nog mee mag doen, met Piet. In de Bibliotheek Feijenoord konden hele school klassen Sinterklaas bezoeken en een serie activiteiten doen. Sint moest gaan sporten was het verhaal, maar Sint mag wel verklappen dat hij door deze drukke bezigheden weer helemaal fit is.

Ik ben dus JR

zapp
Weten jullie het nog? ‘Pauline’ kwam voor het televisie programma ‘Dus ik ben JR… ‘ een middagje meedraaien en een proefles nemen. Die uitzending wordt zondag 14 December om 11:05 uur uitgezonden op NPO 3 in het kader van ‘Dus ik ben arm/rijk…’ Kinderen filosoferen over het verschil tussen arm en rijk en hoe je creatief oplossingen kunt vinden als het financieel even niet kan.
tv

Pauline had een brief voor een sportschool in het Pools vertaald, daarmee een Zuiderling verdiend en daarmee een proefles Piano genomen bij ‘de Muziek Experience’ .

dezuiderling.nl biedt mogelijkheden waar het medium ‘geld’ anno 2014 niet voor iedereen dezelfde funktie vervult..

Euromast Marathon Piano

Wij hadden in Oktober een door de Euromast opgemaakt contract getekend, met daarin onze behoeften om aan de eisen van het World Guiness Book of
records te kunnen voldoen. Helaas blijkt het voor de Euromast moeilijk om de Deli ‘s nachts open te houden en daarmee vervalt een van de eisen van het WGR, dat dit een publiek evenement betreft. Als de Deli open zou blijven, zouden deze kosten voor onze rekening komen en dat gooit ons budget weer om. Om deze reden zijn wij genoodzaakt naar een andere publieke lokatie uit te kijken en het project naar2015 te verplaatsen.

Studenten Show in Zuidplein Theater

Onze eerste Rotterdamse studenten show zal op Zondagmiddag 22 Februari plaatsvinden in de kleine zaal van theater Zuidplein. Wordt een mooi evenement waarin onze studenten samen met Elmo en Pops het beste van zich kunnen laten zien. Een heerlijke mix van Piano, Band, Gitaar, Viool en wat nog meer in een heerlijk ongecompliceerde omgeving.

Film Hogeschool Rotterdam

film1film6We hebben weer een hele dag filmers over de vloer gehad. Dat wordt een leuke promotie film voor onze school met interviews en fragmenten van leerlingen, lessen en kindiklass. Als centraal thema erdoorheen geweven is Octavio Doelwijt: Het dagelijks leven van een piano student. Alle achtergrond muziek is door Octavio gespeeld met zijn eigen liedjes. Op 18 December wordt de film officieel gepresenteerd in Hogeschool Rotterdam.Comments are closed.