als je serieus vooruit wilt

Nieuwsbrief I,4 Oktober 2014

Nieuwsbrief nummer I,4 Oktober 2014

cropped-Header.png

Goede Start met KindiKlas

OpenDag3
De eerste KindiKlas is nu goed van start gegaan. De Poppen Elmo en Pops doen druk mee en Juf Helena en Meester Ronald weten een goede balans te vinden in de aktiviteiten voor de kinderen. Zo hebben ze al een paar liedjes geleerd, voor bij het binnenkomen, opruimen en weer weggaan. Ze hebben al met verschillende instrumenten kennis gemaakt en krijgen iedere week een nieuwe opdracht uit de geheime doos, die door een van de kinderen wordt opengemaakt. Het eerste ritmische spelletje hebben ze ook al gedaan en ik ben er zeker van dat voor de show volgend jaar in Theater Zuidplein ook de allerkleinsten een interessante akt kunnen gaan opvoeren. Ja, Elmo en Pops zijn er dan immers ook bij.

schrooo

Open Podium voor De Muziek Experience

OpenDag1
Een goed begin voor September voor ons. Steeds meer mensen weten ons te vinden en de kwaliteit van de nieuwe leerlingen is bijzonder hoog. We willen eigenlijk best wel vaker zo’n open dag houden, waarbij alle leraren wat spelen en mensen ongedwongen kennis kunnen maken, met wat we zoal aanbieden.

We denken ook aan een open podium voor ‘klassieke’ muziek. Amateurs en studenten, die iets willen uitproberen: laat ons je voorstel weten en we proberen het in te plannen….
Vioolles

Zondag Middag Concerten

DuoAraxPosterDe eerste Beethoven Sonate heeft alweer geklonken dit seizoen. Dit keer de Moonlight in combinatie met de Impromptus Opus 90 van Franz Schubert. Mooie muziek, waar een goede opkomst met genoegen naar luisterde. Ze konden er eigenlijk niet genoeg van krijgen en vroegen om meer…

Volgende maand is het de beurt aan Duo Arax, dwz onze docenten Anahid Katcharessian en Eren Aksahin. Dat wordt Turkse Anatolische muziek voor Piano en Baglama en Argentijnse Tango’s voor de Piano. 19 Oktober om 15:00. Laat U zich deze unieke muziek niet ontgaan..

De maand daarop is de beurt aan de Tenor Uros Petrac, die begeleid door Art Zegelaar Songs of Travel van William Vaughan zal uitvoeren. Bloedstollende muziek door een bloedstollende Tenor. Na een paar Preludes van Claude Debussy voor Piano solo zal Uros het programma compleet maken met een selectie uit Franz Schuberts ‘die Winterreise’.

In December zijn we dan weer terug bij de vertrouwde Cool Beethoven. Een van Beethoven’s mooiste Sonatas. De Pastorale Opus 28 in D. Echt helemaal geschikt voor dit seizoen. We hopen dat Ivan Martinez in Rotterdam kan blijven om Beethovens 3e Cello Sonata te spelen, anders zal het programma worden opgevuld met Images I van Claude Debussy.

Maar stay tuned… Er komen nog veel meer spannende evenementen aan dit jaar…

Kinderen zijn welkom…

Euromast Marathon Piano

Rijnmond.nl

Studenten Show in Zuidplein Theater

Op Zaterdag 15 Februarie hebben wij een optie genomen op het Zuidplein Theater om daar onze jaarlijkse Studenten Show te houden. Deze is voorlopig in de middag gepland om 15:00. Als mensen een voorkeur hebben voor een andere tijd (wij willen ook graag kleine kinderen de gelegenheid geven mee te komen) laat dat ons dan even weten…Comments are closed.