als je serieus vooruit wilt

KindiKlas

Lessen voor Kinderen van 3-5 jaar

KindiKlaspoppenKindiKlas is een speciale klas voor kinderen van 3-5 jaar en hun ouders. Een van de ouders doet ook mee en zij leren daarmee dus ook hoe met muziek voor kinderen om te gaan. De kinderen worden na een gesprek met de ouders met het betreffende kind ingeschreven voor de klas. Gestreefd wordt naar een goed evenwicht tussen jongens en meisjes.

Aan de lessen doen verschillende docenten mee en per les zijn er twee van hen aanwezig.

Wat wordt er gedaan in deze lessen?

film1 De lessen hebben een vaste structuur, waarin een aantal vaste liedjes steeds weer terugkomen. Bijvoorbeeld een ‘opruim=liedje’, waarin de kinderen razendsnel alle gebruikte spullen weer opruimen. De Poppenkast is ook een vast onderdeel, waarin Pops en Elma de opdracht van de week toelichten en voordoen. Een les duurt zo ongeveerd 45 minuten. Kinderen nemen materiaal mee naar huis om met de ouders te oefenen. Ze leren ook luisteren naar geluid en omgaan met ritme. Een basis in noten voor ritme en A-B-C wordt ook overgedragen. Aan het einde van de serie lessen maken de kinderen kennis met verschillende instrumenten en daarna wordt gekeken of de kinderen klaar zijn voor een instrumentale les.

Wanneer begint de volgende KindiKlas groep?

KindiKlas begint na onze show in Februari weer en inschrijving voor kinderen van 4 en 5 jaar staat weer open. Dit is voorlopig gepland op Maandag 2 Maart 2015 om 16:00. De evaluatie vorig is jaar goed geweest. De format is goed bevallen en de kinderen worden niet alleen bezig gehouden. Ze leren vrij veel en de bedoeling is inderdaad om ze klaar te maken voor een individuele muziek les in het instrument van hun keuze.

U kunt kinderen aanmelden op 010-7955575 of via ons contact-formulier .Comments are closed.